pregnant-775036__180“Barnen är vår framtid” sägs det ofta i utbildningssammanhang. För att satsa på framtiden måste vi värna om våra barn, utbilda dem på bästa sätt och se till att de kan bidra till en bättre värld i framtiden.

Bonniers Bokklubb vill främja läsningen hos barn- och ungdomar i Sverige. De anser att barnens framtid hänger på att de ska kunna läsa och skriva utan svårigheter.För att främja detta valde de att samarbeta med Berättarministeriet. De fokuserar på grupper i samhället som behöver extra stöd och hjälp och därför tyckte Bonniers Bokklubb att de passade bra för deras kampanj. Kampanjen innebar att de skänkte ungefär 1500 böcker, anpassade till åldrarna 8-18, till Berättarministeriets Skrivarverkstäderna i Södertälje och Husby. Skrivarverkstäderna är ett ställe där barn- och ungdomar kan träffas och byta erfarenheter med varandra, skriva och jobba med projekt. Böckerna som skänktes togs gladeligen emot och barnen uppskattade att få ha en egen bok att läsa i.

Bonniers Bokklubbb hoppas på att samarbetet med Berättarministeriet ska resultera till en större spridning av dessa skrivverkstäder i hela Sverige för att på så sätt skapa läsglädje, öka läs- och skrivkunnigheten och ge alla barn samma möjlighet till en rättvis start i livet.

Fakta om Berättarministeriet
Berättarministeriet är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt- och religiöst obunden stiftelse som driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8 och 18 år i områden med hög arbetslöshet. Syftet med verksamheten som drivs med hjälp av volontärer, är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet. Idag finns en skrivarverkstad i Södertälje och en i Järva (Husby centrum). Ytterligare tre verkstäder öppnas inom kort i Stockholm och Göteborg/Malmö. Alla aktiviteter i skrivarverkstäderna är kostnadsfria.
LÄS MER: www.berattarministeriet.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *