Google Translate
Skriv ut

Berättarministeriet

Postat den 23 januari, 2016 Okategoriserade Inga kommentarer

pregnant-775036__180“Barnen är vår framtid” sägs det ofta i utbildningssammanhang. För att satsa på framtiden måste vi värna om våra barn, utbilda dem på bästa sätt och se till att de kan bidra till en bättre värld i framtiden.

Bonniers Bokklubb vill främja läsningen hos barn- och ungdomar i Sverige. De anser att barnens framtid hänger på att de ska kunna läsa och skriva utan svårigheter.För att främja detta valde de att samarbeta med Berättarministeriet. De fokuserar på grupper i samhället som behöver extra stöd och hjälp och därför tyckte Bonniers Bokklubb att de passade bra för deras kampanj. Kampanjen innebar att de skänkte ungefär 1500 böcker, anpassade till åldrarna 8-18, till Berättarministeriets Skrivarverkstäderna i Södertälje och Husby. Skrivarverkstäderna är ett ställe där barn- och ungdomar kan träffas och byta erfarenheter med varandra, skriva och jobba med projekt. Böckerna som skänktes togs gladeligen emot och barnen uppskattade att få ha en egen bok att läsa i.

Bonniers Bokklubbb hoppas på att samarbetet med Berättarministeriet ska resultera till en större spridning av dessa skrivverkstäder i hela Sverige för att på så sätt skapa läsglädje, öka läs- och skrivkunnigheten och ge alla barn samma möjlighet till en rättvis start i livet.

Fakta om Berättarministeriet
Berättarministeriet är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt- och religiöst obunden stiftelse som driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8 och 18 år i områden med hög arbetslöshet. Syftet med verksamheten som drivs med hjälp av volontärer, är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet. Idag finns en skrivarverkstad i Södertälje och en i Järva (Husby centrum). Ytterligare tre verkstäder öppnas inom kort i Stockholm och Göteborg/Malmö. Alla aktiviteter i skrivarverkstäderna är kostnadsfria.
LÄS MER: www.berattarministeriet.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →