Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Chrissas 2act4-tips-lista - 2act
Google Translate
Skriv ut

Chrissas 2act4-tips-lista

Postat den 23 maj, 2013 Okategoriserade En (1) kommentar

Funderar du på vad du kan göra för någon annan? Att göra något för någon annan gynnar inte bara den du hjälper, det gynnar även dig själv och berikar ditt liv på många sätt.

Christina Hagvall-WahlqvistGotland har gett oss lite tips på vad hon gör i vardagen.
Läs, beundra och/eller gör själv:

Här är Chrissas lista på vad hon gör för andra
1. Ta med kaffebröd och bjuda personalen på Visby återvinningscentral. Varför? Jag tycker att de som arbetar där gör ett så betydelsefullt arbete för miljön och bör uppmärksammas för det!

2. Köp och lämna kattorrfoder till katthem. Varför? Jag tycker att personalen där gör ett fantastiskt ideéllt jobb för övergivna katter!

3. Hör av dig till dina arbetskamrater om de är sjukskrivna med ett vykort eller telefonsamtal. Varför? Visa att du saknar dem och önskar att de var friska!

4. Samla in kläder och leksaker och vidarebefodrar grejorna till hjälporganisationer som tar sakerna till bättre behövande. Varför? Vi har allt, de har inget!

5. Vattna i växthus, se efter djuren, ta in post för grannar. Varför? Det underlättar för dina medmänniskor!

6. Mata viltet i skogen på vintern.

Dessutom små tips på småsaker som ger glädje i vardagen:
Bjuda på dig själv och dina ”tokerier”, ge en komplimang till kassörskan i snabbköpet, håll upp en dörr, hjälp någon bära en tung kasse, var uppmärksam mot dom du möter, lyssna, var positiv och vänlig, det smittar! Skratt förlöser och avväpnar även den tuffaste!

Listan ovan är bara några saker Chrissa gör i vardagen och som kanske kan räknas till lite utöver det vanliga. Hon tar också gärna hand om sina barnbarn, är hundvakt och hjälper sin 84-åriga mor med lite av varje. Chrissa har även ställt upp och hjälpt sin systers familj när båda deras barn insjuknat i lymfomcancer med ett halvår emellan. Hon gav både tid, tröst och hjälp det praktiska. För Chrissa är det självklart att sträcka ut en hjälpande hand.

Sedan 37 år tillbaka arbetar Chrissa inom vården, något som ger henne en känsla av tillfredställelse och en genuin glädje och värme i hjärtat. ”Att ge är tusenfallt bättre än att få”, säger hon! Det spelar ingen roll om det är i ord, handling eller en gåva. Hon tror på att vi behöver värme och omtanke i världen, och kan hon bidra med något lite är hon lycklig!
– Jag älskar livet och allt levande!

Chrissa tänker mycket på bemötande och hur vi alla i varje möte kan ta ansvar för att skapa en god känsla, ett betydelsefullt möte. ”Vad ger det dem jag möter? Förhoppningsvis en bra dag!
En smula hopp om mänskligheten, kanske de stannar upp och tänker vad kan jag göra för någon annan? Jag tror att vänlighet sprids som ringar på vatten om vi alla gör någor tar vi oss snabbt med stora kliv mot ett vänligare samhälle! Att vara snäll är inte att vara mesig eller lättlurad och naiv, det är att ha förmågan att se det goda och fantastiska i livet och att bjuda på sig själv!”
Christina Hagvall-Wahlqvist, Gotland
1 kommentar

 1. Anne-Marie Hamskog
  2013-11-16

  ” CHRISSA ” UNDERBARA ” CHRISSA”
  **********************************

  HEJ ….. HEJ …. HEJ !!!
  ord till Dej ifrån mej

  Tänk ….

  om alla människor bestod
  av en liten … liten … liten Chrissakod

  Tänk …

  en liten … liten bit från Dig
  lycka … här på livets stig

  Tänk …

  människor så GODA … fanns många flera
  krig … fattigdom … våldtäkter … med mera

  utrotat av dessa de GODA
  allt ont … bort mot stupet loda

  Tänk …

  djurens liv och levnad
  kunde kallas … trevnad

  Tänk …

  ”CHRISSA”

  en liten … liten gen av Dig
  en till alla och en till mig

  Tänk ….

  EN VACKER VÄRLD … blev alla godas boning
  KOD från Dig Du fina ”CHRISSA från lilla Kallings

  din vän annemarie


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →