Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 En fråga med ett självklart svar - 2act
Google Translate
Skriv ut

En fråga med ett självklart svar

Postat den 9 november, 2011 Okategoriserade En (1) kommentar

Det kom ett SMS i telefonen den 4 augusti 2011 där det stod: ”Vi måste ses framöver, har startat en mycket bra grej och vill gärna ha med dig!”. Idag, några månader senare ska jag som ansvarig för sociala medier precis slutföra det sista på hemsidan och är lite pirrig, men mest extremt glad inför lanseringen.

Det var en självklarhet att jag ville vara med eftersom jag är en mycket äventyrslysten person och tycker om att göra härliga insatser för människor i min omgivning, inte minst mina vänner. En annan orsak är viljan att inspirera andra att göra liknande saker och förstå vikten av det. Just ordet inspirera är väldigt viktigt för mig och något jag mår bra av. När jag gör det där lilla extra eller något annorlunda som att exempelvis åka utomlands och studera eller få folk att ändra sin uppfattning eller inställning vid en föreläsning jag haft så syns det på andra att det påverkat dem på ett eller annat sätt. Du stärker dig själv, men gör även något bra för andra.

Varje gång vi ses i styrelsen är det med ett stort leende på läpparna Jag får ju på samma gång träffa vänner jag tidigare inte haft lika nära kontakt med, men även skapa nya. Att jag gör det här, att jag ringer mängder av samtal, att jag vågar kontakta personer, att jag skickar massvis med mail, lägger ner många timmar per vecka och att jag bidrar med egna pengar är för att det genererar mjöl, fi sk, vatten och frukt. Det ger också leenden, leenden som redan är otroligt stora blir ännu större och det ger förhoppningar för mottagarna av min hjälp.

Jag kan inte riktigt föreställa mig känslan av att få möta dessa underbara människor inom ett par månader, och tro det eller ej, men jag vet idag inte ens vad de heter. Jag vet bara att de kommer att stå med öppna armar och ta emot mig på ett sätt som jag säkert aldrig tidigare upplevt.

Vad var det för meddelande jag fick då? Jo, ivrig som man är att få reda på saker så tog det inte lång tid innan jag visste vad det handlade om. Det jag svarade ja på var ett projekt, ett alldeles lysande projekt i form av en ideell förening till förmån för barn i ett mycket utsatt område utanför staden Mwanza, Tanzania. Nu anordnar vi många olika härliga saker och tror starkt på att vi tillsammans kan göra skillnad för de som behöver gå 45 minuter för att handla mat och ta hem det i en skottkärra.

Människor finns till för att hjälpa, och tro mig, det gör dem. Om du inte får ett sms som jag fi ck, så råder jag dig att söka upp det själv! Det går att komma väldigt långt på att presentera sig, höra sig för och vilja vara nyfi ken på att delta. Vad händer om det inte blir som du tänkt dig? Jo, då har du åtminstone lärt dig nått!

Vill du vara med?

Vill du hjälpa till?

Har du några bra idéer hur vi kan göra för att bidra mer?

Alla råd och tips mottages tacksamt. Surfa gärna in på vår hemsida mymtanzania.se

Johan Nyström
Tel. 070-5103134
Mail: johan0618@gmail.com
Namn: Johan Nyström
Ålder: 25
Titel: Ungdomscoach
Ort: Nyköping
Motto: Prova på nya saker, du lär dig alltid nått!

 
1 kommentar

  1. Kaycie
    2011-11-23

    This is the perfeect way to break down this information.


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →