Google Translate
Skriv ut

Livsresans goda sida

Postat den 23 januari, 2016 Okategoriserade Inga kommentarer

wellness-285590__180Min filosofi är att man kanske inte förstår allt här i världen men om man hittar något som är bekvämt och fungerar så kan man använda sig utav det. Så är det med mina metoder och utbildningar. Jag ger behandlingar med komplementära metoder och undervisar bl.a. i Reiki som jag ser som en handlingsplan för livet. Hur jag kom på att det var det jag ville jobba med är en lång historia som bottnar i att jag fick en son som blev sjuk och jag upplevde att sjukvården endast planterade hopplöshet och omöjlighet när det gällde sättet att se på läkning.

De som jag möter får genom kurserna ett verktyg, en handlingsplan, att använda sig av eftersom livet inte är en rak E4 utan en ganska gropig och besvärlig väg ibland. Då behöver man veta vad man ska göra när man hamnar i en grop, dvs en skilsmässa, ett dödsfall, att bli uppsagd på jobbet etc. Behandlingen hjälper de som befinner sig i de djupaste groparna att se att det trots allt inte är så hopplöst.

Min passion
Jag älskar mitt arbete och gör detta eftersom jag ser att om man inte tar tag i den negativa kraften i sitt liv och inser hur gamla program och mönster styr oss omedvetet är risken stor att livskvalitén sänks i hög grad. Det här är min passion, att leta och hitta dessa mönster och program som ofta är ganska uppenbara men som man ändå inte ser själv. Dessutom tycker jag att det är väldigt roligt att undervisa.

Inre karta
När min sambo plötsligt dog 2009 bestämde jag mig för att jag inte ville vara ensam resten av livet. Då utförde jag behandlingar på mig själv för att öppna upp mig själv för en ny partner, och då mötte jag en människa som hade samma intresse som jag och efter bara ett år flyttade vi ihop. Det är en ganska fantastisk historia om hur vi två möttes som även har inspirerat andra att öppna upp sig för en partner eftersom de ser att det faktiskt kan finnas människor som passar i ens liv. Min hemsida är www.reikicentrum.se och där kan man bl.a. se sin ”inre karta” och om olika behandlingsformer som jag använder. 2005 så startade jag tillsammans med fem andra en förening för alla Sveriges Reikiutövare där vi också håller på med kvalitetssäkring och utbildning.

Egna initiativ
Eftersom mina erfarenheter är så grundliga från sjukvården har jag sett att man inte har ett val i Sverige idag till en valfri väg till hälsa och därför har jag engagerat mig i att starta en Branschorganisation, Branschorganisation för komplementär medicin. Få läkare idag gillar att man tar egna initiativ och det är endast sjukdom som ”belönas” genom uppmärksamhet, pengar m.m.

Om jag vill läka mig själv finns ingen hjälp att få trots att det bästa vore att samarbeta med varandra. Vi som är initiativtagare till att skapa en Branschorganisation för komplementär medicin arbetar med komplementära metoder ska kunna certifieras och att ett register ska kunna upprättas och de som är sjuka/nedsatta ska kunna gå in på en sida samt leta efter den behandlingsmetod som passar dem bäst.
HEMSIDA www.reikicentrum.se
Text: Lillian Karlström


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →