Google Translate
Skriv ut

Inspirerad kreativitet

Postat den 23 maj, 2013 Okategoriserade Inga kommentarer

Mitt största intresse är att måla, jag vill måla vardagen lite vackrare. Jag målar tavlor och jag målar utomhusmiljöer. Det är inte alltid färg och pensel är mina verktyg och mitt material utan det kan vara jord, armeringsjärn, grus, stenar, buskar och blommor. Det som känns viktigt för mig är att gestalta en känsla.

Den känslan är i huvudsak kärlek, harmoni och balans. Det handlar alltid om mina egna inneboende drivkraft, där det som jag ser varje dag i naturen, arbetsmiljön, staden och landet vill komma ut i form av en tavla. Det kan vara en blomstersammansättning eller en trädgårds uppbyggnad.

Jag ser en detalj och sedan processeras den bilden i min hjärna tills det kommer ut i form av en skapelse. När jag känner att det är färdigt, då är det bara att sätta igång. När en person befinner sig nära mina skapelser ska det skänka glädje och nyfikenhet. I allt jag gör vill jag fånga ljus och mörker, färgrikedom och luftighet, mångfald och solitärer. Jag har märkt att mina tavlor berör på olika nivåer, det som i en första anblick kan vara en enkel tavla blir för betraktaren en egen tolkning. Betraktaren ser egna bilder i mina bilder. I min trädgård finns det rum för tanke, lek och gemenskap.

När jag visar mina tavlor ger jag möjlighet till samtal och kontemplation, jag kopplar ihop vernissage och uterummet. Möten som skapar nya tankemönster och kreativa processer. Det ger mig en känsla av tillfredsställelse och det ger mig möten med många olika människor. Det bidrar till samtal om det som ligger bakom en skapelse, den inneboende själen.

Jag har nu en anställning som kommunikationsdirektör på Landstinget Gävleborg där jag trivs bra, jag får uttryck för mitt visionära ledarskap och arbeta med vår vision på ett handfast sätt. Jag ägnar mycket tid till den kreativa processen och hur möten kan inspirera och leda oss fram ett steg närmare vår vision.

Motto: ”Jag skapar från hjärtat, understundom finns det även ett hjärta med i mina alster”

 

 

Monica Samuelsson monika@artbyheart.se
HEMSIDA www.artbyheart.se
Monika Samuelsson


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →