Google Translate
Skriv ut

Nobeldagen, Alfreds möte med Bertha

Postat den 10 december, 2015 Inga kommentarer

Bertha_von_Suttner_1860s
Betydelsefulla möten sker varje dag och påverkar dig och mig. 100-tals år framöver. Allt du gör spelar roll!
Idag firar vi Nobeldagen – en dag som prisar människors envetna sökande efter nya upptäckter inom en rad viktiga områden, men också fredsarbete som bidrar till stabilitet och vänskap över landsgränser – det behöver vi mer av! Men vad var det som fick bombkungen att byta spår? Alfred Nobels brevvän Bertha von Suttner var en stor fredsivrare och hon anses ha spelat huvudrollen i dynamitkungens förvandling.

”Om ni visste alltså visste att vår fredsrörelse skulle gå till verket på rätt sätt. Skulle ni då vilja hjälpa till? Den direkta frågan ställer Bertha von Suttner till brevvännen Alfred Nobel som svarar: ”Ja det skulle jag, under vissa villkor. Övertyga mig och sen skall jag göra något stort för rörelsen!”

Innehållet i testamentet i San Remo slog ned som en bomb, nästan inget till brorsönerna, nästan allt till de nya priserna – för freden och mänskligheten. Lyssna på det spännande radioinslaget!

Betydelsen av betydelsefulla möten. Allt du gör spelar roll!
Lyssna på inslaget från SR här
Läs om Bertha von Suttner via Wikipedia här


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →