Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Handläggning på ren östgötska - 2act
Google Translate
Skriv ut

Handläggning på ren östgötska

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Som nykommen flykting till Sverige var jag verkligen vilsen i tillvaron. Jag visste varken ut eller in och det var svårt att ha några förhoppningar om framtiden. Det var i början på 90-talet, mitt i en lågkonjunktur och när arbetslösheten var som värst i Sverige.

Utsikterna var verkligen dystra. Efter avslutad språkutbildning behövde jag en arbetsplats som var beredd att låta mig visa vad jag kunde som utländskt utbildad arkitekt. Men sådana arbetsplatser fanns inte då. I synnerhet inte om det skulle innebära kostnader för arbetsplatsen. För att hitta en lösning krävdes någonting extra. Den som till sist löste knuten var min handläggare på arbetsförmedlingen.

På ett möte diskuterade vi att enda chansen för mig att få sätta min fot på ett arkitektkontor var att arbetsgivaren inte behövde betala för det. Under samtalet kom vi in på en gammal krigsskada jag har. En skada som gör att jag hör sämre på ena örat. Plötsligt fick min handläggare en snilleblixt och utbrast på ren östgötska:

”Det är så systemet fungerar. Ska du ha en chans till arbete så måste du fan i mig höra mindre bra. Uppfattat!”

Denna mening är den mest betydelsefulla som har sagts till mig i Sverige i fråga om mitt arbete. Meningen innebar att jag sedan dess, med undantag för mindre avbrott, haft möjlighet till en yrkeskarriär som 85 procent av jordens befolkning avundas mig. Jag har världens roligaste jobb, försörjer mig själv, min fru och mina två döttrar och är med och bidrar till den allmänna välfärden.
ALI HAJAR  47 ÅR  PLANARKITEKT  LINKÖPING

Den här berättelsen är publicerad i boken Presentboken Du är betydelsefull där du hittar en rad inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →