Google Translate
Skriv ut

Som min dag är så ska min kraft och vara

Postat den 16 februari, 2011 Vård Inga kommentarer

I början av 80-talet arbetade jag som undersköterska i hemsjukvården i Mellansverige. Tidigare hade jag mest arbetat inom slutenvården. Att komma till hemsjukvården var något helt nytt och här hittade jag många vardagshjältar. En av dem var en hustru som vårdade sin sjuke man. Hon var mild och god både mot honom och mot mig som kom för att försöka hjälpa henne. Hon hade jour 24 timmar om dygnet och det var ett under att hon orkade. Då jag en dag tog avsked av henne ställde jag frågan som jag tänkt på så ofta – hur orkade hon?

Det svar jag fick då har etsat sig fast i mitt minne och hjälpt mig själv många gånger. Hon svarade: ”Som min dag är så ska min kraft och vara!”

Jag kände beundran för henne och en stor tacksamhet att jag själv var frisk och stark. Mina tankar har sedan det mötet blivit mera positiva och jag klagar inte så mycket längre över småsaker.
Anita, 68 år, aktiv pensionär, Lerdala

Lyssna till Som min dag är så ska min kraft och vara


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →