Google Translate
Skriv ut

En väns erkännande

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

PÅ 80-TALET ARBETADE jag som anställd producent på ett filmproduktionsbolag i Skottland. Företaget sysslade med både beställningsfilm och TV-produktioner och utan att överdriva så var jag en riktig arbetshäst som bidrog starkt till att bolaget gick runt. Jobbet passade mig perfekt och jag trivdes, ända till den dag då nya ägare köpte in sig i bolaget och började sätta allt större press på mig, utan att ge vare sig uppskattning eller inflytande i gengäld.

Med tiden tröttnade jag och bestämde mig för att sluta som anställd. Min första tanke var att jag eventuellt kunde arbeta som frilans med delvis samma kunder som tidigare. En viktig kund ansåg till exempel att det bara var jag som hade rätt erfarenhet för att fortsätta arbeta med dem. Därför gick jag till bolagets chef och grundare Steve Clark-Hall för att höra mig för om jag kunde få jobba vidare med den kunden som frilans.

Steve beklagade att jag ville sluta och försökte övertala mig att stanna. Men han förstod samtidigt varför jag hade fattat mitt beslut. Vi kände varandra väl och han var redan sedan tidigare betydelsefull för mig. Vi hade mötts i kultursvängen och när han skulle starta ett produktionsbolag ville han ha med mig som producent. Så när jag la fram mitt förslag var han mer än välvilligt inställd.

”Det är rimligt att du får ta med dig den kunden”, sa han utan att tveka.

Hans ord blev avgörande på ett sätt som jag från början inte hade räknat med. Steves generositet sträckte sig till att jag fick ta med mig alla kunder med beställningsfilmverksamhet. Tack vare det kunde jag hoppa över steget som frilans och direkt bilda ett eget bolag.

Utan att överdriva så var jag en riktig arbetshäst som bidrog starkt till att bolaget gick runt

Det Steve gjorde är ytterst ovanligt i branschen. Man ger inte bara ifrån sig kunder på det viset, men han gjorde det. För mig innebar det inte bara en fantastisk möjlighet – jag hade finansiering hela första året – det var också ett oslagbart erkännande av mitt arbete. Jag uppfylldes av en enormt positiv bild av mig själv som yrkesperson. Det var en frihetskänsla utan dess like.

Tio år senare flyttade jag hem till Sverige. Här rådde en helt annan branschkultur, med helt andra förutsättningar, men jag behövde inte vara så rädd som jag kanske annars varit inför den nya utmaningen. Jag visste vad jag gick för och att jag var kapabel att klara det. Steve Clark-Hall har betytt mycket för att jag är där jag är idag och han är fortfarande en mycket god vän.
Anita Oxburgh, Producent och VD MIGMA FILM, Stockholm

Läs mer om företaget här www.migmafilm.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →