Google Translate
Skriv ut

Visdomens halsband nära hjärtat

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer


Stina var min farmor och hon gick bort när jag var bara sex år gammal. För mig var hon alldeles speciell. Jag fyller år på julafton och i min barndom träffades hela släkten för att fira jul hos farmor och farfar i Hofors. Vi var 13 kusiner som stojade och kivades.

Farmor var mycket noga med att julaftons förmiddag avsattes för att fira ”min dag”. Hon såg alltid till att vi två fick en alldeles egen frukoststund med choklad, vispgrädde och några ord på vägen. Det var viktiga stunder för mig. Just det år jag fyllde sex kommer jag ihåg extra tydligt. Jag fick ett litet silverhjärta med små, små bergskristaller att hänga i en kedja alldeles nära mitt eget hjärta.

”Vet du Anna-Lena?”, sa min farmor. ”Av alla människor du kommer att träffa i ditt liv så ska du komma ihåg en sak. De har alla något gemensamt och det är att de har något att lära dig. Håll dina sinnen öppna, lär dig att lyssna och använd den information du får till något bra.”

Naturligtvis förstod jag inte fullt ut vad hon menade. Inte då. Jag kände mest förundran över vad hennes ord kunde tänkas innebära för mig. Men jag mindes orden och år för år, bit för bit har jag förstått det kloka i det farmor sa. Det har gjort att jag med åren lyckats skapa en trygghet i mig själv. Idag ser jag på mitt företagande som ett naturligt steg framåt. Jag har lärt mig massor genom livet. Särskilt att våga ta risker med öppna ögon och öron.

Idag driver jag mitt eget bolag med verksamhet i Stockholm och på Gotland. Jag är delägare i ett callcenter som tar hand om hela eller delar av ett företags kommunikation med nya och befintliga kunder. Det är en spännande ung bransch under utveckling som gör att inte en dag känns tråkig. Min farmor Stina är med mig varje dag, med hjälp av hennes kloka ord och människor som jag möter på vägen får jag chans att utvecklas och göra det jag tror på. Jag är aktiv och engagerad för att skapa mer möjligheter för företagare. Jag är otroligt stolt över vad jag uppnått hittentills. Det är bara början.

Håll dina sinnen öppna, lär dig att lyssna och använd den information du får till något bra.

Och halsbandet? Ja, det har jag självklart kvar ännu idag och använder då och då när jag behöver en påminnelse om dess betydelse.
Anna-Lena Bohm, VD Unigudie, Stockholm/Gotland

www.uniguide.se

bild: friköpt för användning ok enligt ALB

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →