Google Translate
Skriv ut

Träningen gav mig ett nytt liv

Postat den 16 februari, 2011 Vård Inga kommentarer

Mitt möte med sjukgymnasten Knut Jonsson förändrade helt mitt liv. Efter att i 15 år ha lidit av sjukdomen Fibromyalgi är jag nu helt frisk. 15 år av smärta, lidande, spring till olika läkare alltid med samma svar ”din sjukdom är obotlig”. Ni alla med ”fibro” känner säkert igen er. Vi går hem utan annan hjälp än en medicinburk i handen.

Men så kom den mest betydelsefulla dagen i mitt liv. Jag blev remitterad till sjukgymnasten Knut Jonsson. Han såg inte bara ett skröpligt, eländigt skal, utan han såg bakom skalet. Han såg att där fanns en människa som behövde hjälp. Han såg mig. Han erbjöd sig att om jag bara ville och vågade, skulle han kanske kunna hjälpa mig så att jag mådde lite bättre, så att jag skulle kunna leva med min smärta. Han erbjöd mig mental träning och jag tackade ja. Så började ett nytt liv för mig. Jag fick lära mig avslappning, självförtroendeträning och målbildsträning. Han satte upp olika värkprogram till mig som jag tränade. Och sakta fick jag tillbaka glädjen och självförtroendet. Värken och smärtan försvann.

Jag har nu fått uppleva det underbara att från ett liv i sjukdom bli helt frisk. Jag tog chansen, jag såg möjligheten. Jag fick en lära och en vän för livet. Jag längtar nu efter att få tala om för er alla. Ni som sitter där med er längtan, er mara. Lossa lite på era måsten. Släpp ut era instängda känslor och förverkliga era drömmar. Tack vare Knut är jag nu vid 67 års ålder fortfarande helt frisk.

”Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora allt.”

Sören Kierkegaard

Jag vågade. Det förändrade allt.
Annagreta, 67 år, avspänningspedagog/författare, Näsåker

Lyssna till Träningen gav mig ett nytt liv


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →