Google Translate
Skriv ut

Tro på mig

Postat den 14 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

I skolan var jag mesig, ett gränsfall till att bli mobbad. Jag var inte bra på någonting. Kunde inte hoppa långt, inte springa fort och jag hade ingen bollkänsla. Men på helgerna och på sommarloven när jag var på Apelgårdens ridläger i Hyssna, ja då kom jag in i den där andra världen. Där hade jag kompisar och jag slutade vara den där mesen som jag var i skolan. När jag var 15 år frågade Oskar, han som drev verksamheten, om jag ville bli lägerledare.

Jag sa ja och fick gå en kort kurs för ridlägerledare på Strömsholm. Det förändrade mig som person. Plötsligt blev jag en som vågade ta för sig. Oskar var kanske inte en god ledare rätt igenom. Gården sköttes inte alltid helt perfekt och han drack lite för mycket ibland. Men han lyckades ändå få oss att känna oss viktiga. På Apelgården kände jag att jag dög och att jag var bra på något. Jag var viktig. Hade jag inte fått bli viktig på Apelgården hade jag nog fortsatt leva ett liv i skymundan. Nu lever jag det liv jag själv valt och jag tänker ofta på Oskar med tacksamhet.
ANNIKA GRUNDBERG 41 ÅR, JOURNALIST, HÖVIKSNÄS


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →