Google Translate
Skriv ut

Bara en kan sticka mig

Postat den 18 februari, 2011 Vård Inga kommentarer

Jag har haft diabetes sedan 1997 och alltid avskytt att gå till läkare, särskilt att ta sprutor och blodprov. Sedan jag var barn har jag fått skäll av olika personer inom sjukvården för att jag är så svårstucken. Bara för att jag är nervös krymper blodådrorna och drar sig ned i armbågen.

Många sköterskor klarar inte detta utan blir irriterade. Inte ens på medicinklinikens laboratorium klarade de av mig utan de fick sticka flera gånger och det gör ont. Men så kom någon smart människa i min närhet på att jag kunde gå till Kemiska laboratoriet på Centrallasarettet i Västerås för där är de proffs. Jag fick träffa en underbar sköterska som heter Monica och hon tog bort min nervositet på en gång genom att skoja med mig.

”Jag har jobbat med det här i 40 år och det går inte att lura mig. Slappna av bara så fixar vi det här”, sa hon.

Och det gjorde hon. Hon stack mig genast, utan att provsticka som om jag var en potatis som inte var färdigkokt. Sedan dess ringer jag alltid dit och kollar om hon är på plats och så får jag en remiss av familjeläkaren och går dit för provtagning. Monica är en legend inom sjukvården i Västerås. Hennes arbetskamrater säger att hon har röntgenfingrar och jag kan bara säga att det verkar stämma.
Anonym kvinna, 39 år, lärare, Västerås

lyssna till Bara en kan sticka mig


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →