Google Translate

Det bästa med att vara lärare!

”Att vara lärare är att leva i navet av samhällets utveckling och framtid”

”När den osäkra visar med glädje att den kan och har blivit TRYGG”

”Att få se elevernas ansikten skifta – från känslan av att inte förstå, att känna sig misslyckad, – till glädjen när allt faller på plats och man känner sig stolt över sig själv!

”Att få skratta tilsammans med kollegor och elever. Få uppleva när elever växer som människor och får det att känna att de kan. När en lektion blir riktigt bra, då leker livet”

”Att bli mött med glada skratt och härliga upplevelser varje dag, att få utforska och lära tillsammans med barnen, livet blir roligare”

”Varje dag väntar nya äventyr med nyfikna, kreativa och sociala små personer som berör en och ger otrolig stimulans. Att få följa elevernas utveckling innebär också en personlig utveckling”

”Att få möta kreativa och ivriga barn som längtar att få lära, då mår man väl, det ger lyckorus i kropp och själ”

”Mötet med eleverna och den ödmjukhet de får mig att känna inför deras utveckling och framtida liv. Att jag kan göra skillnad för många av dem”

”Alla barnen! Att kunna fånga alla barns intresse, de tror t.e.x att de är ute och leker, men de är egentligen ute och lär sig massa saker”

”Jag tycker om att umgås med barn, jag får omedelbar respons på det jag gör, jag är med och påverkar framtiden genom att jag sprider hopp och förmedlar kunskap till vår framtid”

”Möten med eleverna så klart och att utmana sig själv och eleverna genom nya undervisningsmetoder! Jag jobbar mycket med rollspel, värderingsövningar och drama”

”Jag har tid (ibland) att se barnen, söka upp de som jag sett och prata med dem för att ta reda på vad de tänker. Hjälpa dem vidare, reda ut trasliga tankar”

”Det allra mest betydelsefulla är mötet med våra fina barn, den glädje och inspiration de ger oss pedagoger tillbaka. Att få se deras tindrande stjärnögon lysa av lustfyllt lärande”

”Det bästa med att vara lärare är att det lönar sig att vara nyfiken, alla utvecklas och förändras ständigt”

”Alla möten med dom fantastiska elever. Möjligheten att få följa dem en bit på deras lärande resa ut i livet!”

”Att jag får dela ungdomars vardag, ta del av deras tankar och vara med om att ge dem verktyg för att kunna känna sig värdefulla och viktiga!!”

”Att ständigt utvecklas i den egna lärarrollen tillsammans med framtidsforskarna (eleverna) i hållbar utveckling”

”Möte med eleverna!!!”

”Mötet med alla dessa ivriga/glada /goa härliga elever varje morgon som vill komma till skolan för att inspirera”

”Man får möta många barn och de har mycket att ge oss vuxna”

”Att varje dag få möta glädje, utmaningar och livet självt. Det berikar och uppfyller mig”
Insamling ”Det bästa med att vara lärare” på Skolforum 2012Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?