Google Translate
Skriv ut

Kasta rädslan överbord

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

HELA MIN UPPVÄXT var fylld av respekt för överheten. Mina föräldrar var rädda för allt. Min pappa var egentligen en duktig uppfinnare, men han vågade aldrig satsa på sig själv eller investera i något. Jag tror att det är därför jag blev tvärtom. Eller så var det när jag insåg att det inte finns någon Gud och bestämde mig för att den enda jag skall tro på är mig själv.

Redan när jag var 12 år hade jag hunnit starta mitt första företag och jag hade fyra anställda. Den stora förebilden var min morbror, Sigvard Hellberg, som hade varit FN-soldat när han kom hem till Sverige och startat eget. Han hade inga pengar, men han trodde på sig själv. Sigvard har alltid varit viktig för hur jag har utvecklats som företagare. Jag fick ofta följa med honom och lära mig hur man skulle göra affärer. Jag såg att det var möjligt även om man inte ens kunde branschen – han lyckades ju!

Bert Karlsson, serieentreprenör, Skara

Läs mer om företaget här www.skarabert.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →