Google Translate

Insamling//Berättelser

jordgubbshjarta
Du är betydelsefull!
Hur känns det att läsa det?

Känner du att din insats spelar roll? Till 100 %. På jobbet eller privat, att just du är betydelsefull för många som finns omkring dig. Din insats spelar roll. I varje möte kan ditt sätt att vara få en positiv avgörande betydelse för den du möter. Det ligger i din hand.

www.2act.se kan du läsa om hur vi alla påverkar varandras liv. Vi samlar på berättelser där kända och okända berättar om möten som påverkat deras liv i positiv riktning och därmed blivit betydelsefulla för dem. Insamlingen resulterar i böcker om betydelsefulla möten.

November 2001 kom den första boken i serien ut – den handlar om Betydelsefulla lärare. Boken finns idag i en omarbetad upplaga med ny titel Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad.

November 2004 kom bok nummer två – den handlar om Betydelsefulla möten i vården. Boken finns idag i en omarbetad upplaga med ny titel Betydelsefulla möten – Människor som recept.

2007 startade insamlingen till bok nummer tre – den om Betydelsefulla möten i idrotten. En spännande samling intressanta och engagerande berättelser från idrottare. Boken kom våren 2009.

2009 samlade vi på berättelser av och med entreprenörer, delar av insamlat material resulterade i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar. Här får du svar på vad var det som fick entreprenörerna att starta eget, tänka nytt och tänka stort? Spännande läsning för den som går i tankar om att starta eget eller för den som behöver ny inspiration. Boken kom hösten 2009.

Våren 2009 påbörjade vi nästa insamling där vi riktade vårt fokus till landets landets politiker. Vad är det som gör att man tar steget in i politiken? Vad ger det och vilka möten har spelat stor roll för våra politiker. Svaren från politikerna kom mitt i valrörelsen 2010 och publicerades i boken Betydelsefulla möten – Politiker berättar.

Våren 2010 kom vi med en riktigt fin presentbok. Du är betydelsefull, den innehåller 40 berättelser om stort och smått – alla med fokus på Betydelsefulla möten. Dessutom … finns det gott om plats för dig att skriva en egen hälsning till den du ger boken.

Hösten 2010 samlade vi in berättelser från regeringens nätverk Ambassadörer för kvinnors företagande. Ett urval av de berättelserna presenteras i Betydelsefulla möten – Nu är det dags! där deltagarna berättar om möten som har blivit betydelsefulla för dem i deras entreprenörskap. Dessutom besvarar de studenters frågor om företagande.

DSC_0006-copy
De senaste åren har vi arbetat med att skapa fler betydelsefulla böcker och också samarbetat med forskare för att med en vetenskaplig bas kunna beskriva vad betydelsefulla möten gör i världen. Under hösten 2015 kommer boken Betydelsefulla möten i vården – Du kan göra skillnad.

Vill du lämna ett eller flera betydelsefulla möten?
Vi har alltid brevlådan öppen för dig som vill berätta om ett eller flera betydelsefulla möten – lämna din berättelse om ett möte som kommit att bli betydelsefullt för dig.

Alla berättelser är välkomna!
Genom att berätta om hur betydelsefull någon annan är/har varit för dig bidrar du till att skapa ökad medvetenhet om hur mycket vi alla kan bidra till varandra. Vill du medverka – vill du göra skillnad?

Lämna din berättelse via länken här!

Fotograf, jordgubbshjärtat: Ellen Ronsten
Fotograf, Betydelsefulla Möten böcker: 5SensesPrenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?