Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Betydelsefulla möten i skolan - 2act
Google Translate

Betydelsefulla möten

Vi söker dig som arbetar i skolan, beslutar om skolan, går i skolan eller är förälder med barn i skolan som vill berätta om ett eller flera möten som förändrat ditt sätt att se på saker och ting, ditt sätt att vara, agera och planera.

Elever002

Läs vidare →

Betydelsefulla möten i skolan 1 + 1 = 3

Nu startar vi insamlingen!
Berätta om ett betydelsefullt möte i skolan – vem sa vad och varför. Skolan är en av Sveriges viktigaste mötesplatser. Många pratar om skolan, om hur viktig den är och ofta finns det i samma andetag en vilja till att bidra till att få skolan att fungera bättre. Vi tror att det finns massor att lära av det som redan sker i dagens skola. Om de möjligheter och de betydelsefulla möten som sker varje dag.

Elever001

 

Läs vidare →

1 + 1 = 3

”Både vår egen och andras forskning har visat på relationernas betydelse för vår hälsa och vårt lärande. Vi vill därför ge röst åt de som finns i skolan om dagarna och de som har kontakt med skolan – elever, föräldrar, lärare och andra personalgrupper – för att höra om deras erfarenheter av betydelsefulla möten. När vi lyssnar på de goda exempel som finns får vi kunskap om vad som fungerar bra så vi kan förstärka detta i hälsofrämjande arbete i skolan”.
Catrine Kostenius, biträdande professor i Hälsovetenskap

catrine_400png

 

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Vårt uppdrag handlar om att få eleverna att växa i tillit till sin egen förmåga. Att
förstå att det är de som är kaptener i sina egna liv.
Anna Fredqvist

Hjälp oss att sprida information om att vi samlar på berättelser med fokus på betydelsefulla möten i skolan.

Anna_400png

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Jag lär mig alla elevernas namn vid första tillfället, det är då vi startar vår relation!
Emma

Sprid information om insamlingen av Betydelsefulla möten i skolan via ditt nätverk. Här hittar du spridningsmaterial!

Emma_400png

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Jag ser mig själv som en hantverkare och mitt jobb är att se till att jag inte blir behövd. Att jag kan ge eleverna så mycket kunskap och kraft att de kan klara sig själva.
Magnus Blixt

Vill du medverka till en positiv förändring i skolan, hjälp oss att sprida information om insamlingen av Betydelsefulla möten i skolan! Här hittar du spridningsmaterial.
Magnus_400png

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Läraryrket är ett hantverk som en del har fallenhet för och andra får slita för att bli duktiga i.
Sören Holdar

Soren_400png

Läs vidare →

1 + 1 = 3

När det rasslar till! När eleverna knäcker läskoden. Det är mäktigt!
Carina Persson-Campese

Här kan du hämta spridningsmaterial, brev, pressmeddelande, folder mm. Så att just din skola också kan vara med i insamlingen av Betydelsefulla möten i skolan.

Carina

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Som lärare har du ett viktigt och betydelsefullt uppdrag. Du är samhällsbärare och samhällskapare!
Anita Lilja-Stenholm

Här kan du ladda ned kampanjmaterial som gör att just din skola kan vara med i insamlingen av Betydelsefulla möten i skolan!
Anita_400

Läs vidare →

1 + 1 = 3

Låt hjärtat va´ med – glöm för all del inte det!
Skolorna i vårt land är en av våra viktigaste mötesplatser.

Sprid information om insamlingen av Betydelsefulla möten i skolan via ditt nätverk. Här hittar du spridningsmaterial!Elever002

Läs vidare →

Betydelsefulla möten i skolan

Nu startar vi insamlingen! Berätta om ett betydelsefullt möte i skolan – vem sa vad och varför. Skolan är en av Sveriges viktigaste mötesplatser. Många pratar om skolan, om hur viktig den är och ofta finns det i samma andetag en vilja till att bidra till att få skolan att fungera bättre. Vi tror att det finns massor att lära av det som redan sker i dagens skola. Om de möjligheter och de betydelsefulla möten som sker varje dag.

Därför söker vi dig!
Vi söker dig som arbetar i skolan, går i skolan eller är förälder med barn i skolan som vill berätta om ett eller flera möten som förändrat ditt sätt att se på saker och ting, ditt sätt att vara, agera och planera.

Vill du berätta?
Låt din berättelse bli en av de som gör skillnad  I ett samprojekt mellan Betydelsefulla Möten och Luleå tekniska högskola har vi under 2014 möjlighet att göra en djupdykning i vad det är som fungerar i skolan. Det blir ‘storytelling* och forskning i en spännande kombination!

Redan nu har vi glädjen att presentera betydelsefulla möten-berättelser där elever, lärare och föräldrar berättar om möten som gjort skillnad för dem. Genom ett urval av de berättelser som kommer in skapar vi boken Betydelsefulla möten i skolan.

Du har möjlighet att bidra. Tack för att du gör skillnad!

Här kan du läsa mer om insamlingen
Här kan du ladda ned spridningsmaterial så att din skola kan vara med!
Här kan du läsa om forskningen och forskarna som är knutna till projektet
Här kan du berätta om ett eller flera betydelsefulla möten – formulär att fylla i och skicka in.
Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar med insamlingen och forskningen
Här kan du läsa Pressmeddelande_bmiskolan_2014 från starten av insamlingen

 

Kampanjmaterial

Många pratar om skolan, om hur viktig den är och ofta finns det i samma andetag en vilja till att bidra till att få sko­lan att fungera ännu bättre. Men det finns ju så mycket att lära av det som redan sker i dagens skola. Med hjälp av insamlingen Betydelsefulla möten i skolan vill vi ge dig som har erfarenheter av betydelsefulla möten och mottaganden i skolan att berätta om dina erfarenheter.

För att delta i insamlingen kan du vara lärare, skolledare eller annan vuxen i skolan samt elev eller förälder.

För att sprida information om att vi söker berättelser om betydelsefulla möten i skolan har från landets alla kommuner har vi tagit fram kampanj och spridningsmaterial som du gärna får sprida i din skola, din förening eller varför inte skriva ut och sätta upp på anslagstavlan i kvartersbutiken.

Stort som smått - alla hjälpande händer är lika viktiga!

Här kan du ladda ned kampanj- och spridningsmaterial.

Läs mer →

Forskning

En forskargrupp vid Luleå tekniska universitet kommer att studera de inkomna berättelserna för att skapa ökad förståelse för de positiva möten som vuxna, barn och ungdomar upplever i skolans vardag. Erfarenheter om betydelsefulla möten kan vara till hjälp för att skapa ännu fler positiva erfarenheter i skolan. Så här säger en av forskarna, Ulrika Bergmark:

Det finns redan mycket forskning som belyser problem och hur vi kan lösa dem och därför känns det angeläget att forska om sådant som fungerar i skolan – som betydelsefulla möten. Det finns forskning om relationernas betydelse i skolan, vilket är ett område där betydelsefulla möten ingår. Det som inte forskats kring i lika stor utsträckning är just möten som har gjort skillnad. Det kan handla om ett kort möte i skolan som bidragit till positiva förändringar för människor. Ett möte betydelsefullt möte kan påverka både nuet och framtiden för den som upplever det..

Läs mer om forskningen här

Läs mer →

Warning: Use of undefined constant sidebar - assumed 'sidebar' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/BM_skolan.php on line 147 Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/BM_skolan.php on line 147 

Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →