Min mellanstadielärare hette Håkan, men han kallades aldrig något annat än Magistern. För oss elever var det tydligt att Magistern ville alla väl. Han visade sina känslor, kunde bli arg, ledsen, lycklig och spelade på hela färgskalan. Han uppmuntrade och entusiasmerade. Han framhöll den som var duktig, men hängde aldrig ut den som klarade sig mindre bra på ett ojuste sätt. Han var ofta väldigt personlig när han gripande berättade om olika episoder i sitt liv.

När jag tittar tillbaka inser jag att han helt enkelt var en riktig vardagshjälte, som varje dag gav oss elever ny kunskap och inspiration. Speciellt minns jag en befogad uppsträckning som han gav mig. Jag hade slängt upp en klick lera i taket och på en direkt fråga om hur det gått till, sa jag, utan att försöka vara lustig, att jag tappat den. Behöver jag säga att magistern blev rasande…
Bo Frank 57 år, kommunalråd, Växjö
Lyssna till Lärarna är vardagshjältar

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting. Beställ ditt ex. av boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad här: http://butik.2act.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *