Google Translate
Skriv ut

Han höll efter mig

Postat den 11 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

Många gånger har jag fått frågan vad jag haft för idoler. Men jag har aldrig haft några idoler, jag har bara haft min storebror Stig. Han är några år äldre än mig och det var honom jag ville bli lika bra som. Jag följde i hans fotspår och när vi båda spelade i Brynäs fungerade han många gånger som en pappa åt mig.

Vi hade flyttat långt hemifrån och han både skyddade och fostrade mig. Vid ett tillfälle när Brynäs mötte Timrå blev jag provocerad på isen och slog ner en motspelare. Då blev det kalabalik, för Brynäs-Timrå var alltid ett hatmöte. Ett helt gäng Timråspelare kom mot mig för att spöa upp mig. Jag låg riktigt illa till. Då var Stig blixtsnabbt där för att försvara mig.

Efter matchen följde han mig noggrant ända fram till spelarbussen, inför ögonen på en stor samling Timråfans som verkade vilja lyncha mig. Väl inne i bussen fick jag en rejäl utskällning av Stig, som tyckte att jag betett mig som en idiot på isen.

Så var han alltid. Han höll efter mig även utanför isen och bidrog starkt till att jag fick värderingar som jag fortfarande håller på. Som att man alltid ska visa respekt, vara ärlig och rak och inte lura folk. Och att man inte är bättre än någon annan människa på gatan bara för att man är bättre spelare på isen.

BÖRJE SALMING 61 ÅR, EGEN FÖRETAGARE, STOCKHOLM


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →