I slutet av 40-talet var jag sju år och började på Matteusskolan i Norrköping. Vad jag minns mest av allt är att min lärarinna i första klass såg mig. I hennes ögon fanns det alla barn längtar efter – kärlek. Hon lyckades göra det osynliga barnet synligt.

Jag kom från ett hem där det inte var så vanligt att man satsade på studier, men jag förstod att studier var något som var viktigt, även för mig. Med Mariannes hjälp blev jag intresserad av skolan och att studera. Genom Mariannes omsorg gick jag från att vara en som inte kunde till en som kunde till en som kunde. Jag förstod att studier var något som var viktigt, även för mig.
Britt-Marie Danestig 71 år, universitetsadjunkt/ riksdagsledamot, Linköping
Lyssna till Alla längtar efter kärlek

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting. Beställ ditt ex. av boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad här: http://butik.2act.se

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *