Min bild är att många lärare egentligen fungerar som extraföräldrar och därmed påverkar sina elever otroligt mycket. Min musiklärarinna, Maud Agnarsson, har varit mycket betydelsefull för mig i min personliga utveckling tack vare sitt lättsamma sätt. Jag tror att de flesta lärare skulle behöva hämta inspiration från eldsjälar som hon.

Första gången jag träffade Maud var jag 15 år och gick på Huvudnässkolan i Vänersborg. Musik var ett favoritämne, men hade förstörts av oengagerade lärare. Maud blev det lyftet många skoltrötta i min klass behövde. Hennes rättvisa sätt fick oss alla att känna oss betydelsefulla för de vi var.

Caroline Engvall 23 år, chefredaktör på Frida, Stockholm

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.