Google Translate
Skriv ut

Se din egen förmåga

Postat den 25 december, 2010 Möten Inga kommentarer

Caroline Skaghammar

Mitt betydelsefulla möte, det som fick mig att starta eget företag, var en rad händelser på det företag jag då arbetade på. Företaget drevs av den ena dåliga chefen efter den andra, det var stor personalomsättning och de flesta av mina kollegor mådde dåligt.

Det är fantastiskt att få vara en del av framtiden!

Det gjorde att jag åtminstone visste hur jag inte ville ha det. Jag har lärt mig så mycket om dåligt företagande att jag faktiskt inte hade något annat val än att göra det bättre själv. Det jag har med mig från den tiden sätter prägel på allt jag gör. Det får mig att alltid sträva efter att skapa något positivt och bra.

När jag träffade min man och berättade för honom om min affärsidé, att sälja svensktillverkad glaskakel med motiv i fotokvalitet, sågade han den totalt. Men efter en tids funderande anammade han den och är idag en eldsjäl i vår firma. Utan honom hade vi aldrig klarat av det vi gör. Det viktigaste för mig nu när jag är Ambassadör för kvinnors företagande är att jag får möjlighet att inspirera och få andra att se sin egen förmåga i att kunna skapa något eget. Om man har en dröm så är den värd att satsas på och om du själv tror på den finns det andra som också kan tro på den. Det är fantastiskt att få vara en del av framtiden!

De möten som betyder mest är nog att få träffa både kvinnor och män, unga som gamla och höra dem berätta med kärlek vad de har skapat eller ska skapa. Jag får bekräftelse och upptäcker att det finns många av oss där ute som är lika tokiga och galna som jag – som fått gåvan att tro på sig själva och våga ta steget.
Caroline Skaghammar, VD Fotokakel Sverige ,Spånga
www.fotokakel.se

bild: friköpt för användning ok enligt CS

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →