Google Translate
Skriv ut

Den kreativa planeten

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer


Cecilia GranqvistFör drygt 20 år sedan arbetade jag som skådespelare och teaterpedagog. Om någon hade sagt till mig då att jag skulle bli egen företagare hade jag nog skrattat dem rakt i ansiktet. Herregud, jag var ju kulturarbetare!

Hon gav mig insikten att det faktiskt finns fler människor än de som vill vara skådespelare som kan ha nytta av det som vi kan och gör på teatern.

Företagare var så långt borta från det jag gjorde och var som det bara gick. Företagare var ett folk från en annan värld, från en annan planet. Men så en dag kom en av mina deltagare, Ann-Kristin, på teaterkursen jag höll i fram till mig och sa: ”Cecilia, jag vill tacka dig – du har hjälpt mig att få ett jobb.”

Jag förstod inte vad hon menade och bad förklara. Hon berättade då att allt det där som vi arbetade med på teatern hade hon haft stor nytta av när hon skulle söka den där eftertraktade tjänsten hon så gärna ville ha. Och hon hade fått jobbet. Nu ville hon tacka mig!

Mötet med Ann-Kristin skulle få mitt liv att ta en radikal vändning. Hon gav mig insikten att det faktiskt finns fler människor än de som vill vara skådespelare som kan ha nytta av det som vi kan och gör på teatern.

Att Ann-Kristins talade om för mig vad teatern gjort för henne innebar att jag kom på min affärsidé. Jag förstod att jag hade en kunskap som sträckte sig långt utanför det jag trott var kulturarbetarens gränser. Jag beslutade mig för att jag skulle använda den kunskapen bättre, dela med mig av den och bli egen företagare. I dag utbildar jag småföretagare och delar med mig av min kunskap. Tack vare mötet med Ann-Kristin vågade jag ta steget in i det som för mig var helt ny och främmande värld. Och vilken underbar värld sen. Att den där ”andra planeten” kunde vara så kreativ och givande hade jag aldrig kunnat ana.
Cecilia Granquist Dahmén, VD Cecilia Granqvist Framställningsteknik, Simrishamn

www.ceciliagranquist.se

bild: friköpt för användning ok enligt CGD

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →