Google Translate

Jag lär mig av alla

När jag gick på gymnasiet mötte jag en kille som heter Pontus Olsson. Han hade alltid bäst betyg och gillade datorer. Han var en perfekt vän för jag gillade också datorer och ville ha lika bra betyg som honom. Bara genom sin närvaro påverkade han mig till att kämpa i skolan och utveckla mig till en nivå som jag kanske inte hade gjort annars. Mest berodde det förmodligen på att han var så ödmjuk. Han skröt aldrig om sina betyg eller sitt höga tekniska kunnande utan var mest intresserad av att villkorslöst hjälpa andra. Det gjorde att vi alltid hjälpte varandra. Jag fick hjälp med teknik och naturvetenskapliga ämnen. Han fick hjälp med samhällsvetenskap som jag var bra på. Vi följdes åt genom samma utbildning i lumpen och började båda på KTH. Visserligen med olika inriktningar, men Pontus fortsatte vara ett stort stöd för mig. Och det är han fortfarande. Rent egenskapsmässigt har han påverkat mig mycket. Speciellt när det handlar om att gärna hjälpa andra utan att kräva något i gengäld.

Ett annat betydelsefullt möte för mig är mötet med Fredrik Westberg som var en av mina studiekamrater på KTH. Jag jobbade nära honom när vi hade inspark för nya studenter. Fredrik var en otroligt trygg person med värderingar som tilltalade mig starkt. Tvärtemot den klassiska formen av inspark, med en lång rad fysiskt och psykiskt förnedrande inslag, var han mycket noga med att vara korrekt och trevlig när han välkomnade nya, osäkra studenter. Hans signum var att vara vänlig, hjälpsam och att alltid behandla andra såsom han själv ville bli behandlad. Han inspirerade mig och jag såg till att överföra hans goda värderingar till mitt företag som jag startade efter skolan. Det blev mycket viktigt för mig att veta att mina anställda trivdes och arbetade med det som de helst ville.

Den person som till sist fick mig att våga satsa på att bli egenföretagare var Henrik Eklund, VD på Kamera. Jag jobbade under honom bland annat när jag genomförde mitt examensarbete. Han satte mig verkligen på djupt vatten. Han gav mig förtroende och såg till att jag fick tid och utrymme för att verkligen lära mig företagande. Han skickade till och med iväg mig till ställen som Kairo i Egypten för att på plats lära upp ny personal på ett dotterbolag. Genom den knuff han gav mig lärde jag mig hur ett bolag drivs och kan drivas. Min initiativförmåga växte kraftigt och innan min tid på Kamera var slut hade jag fått rejäl fart på mitt eget företag, Chas Visual Management.

Jag skulle kunna nämna många fler betydelsefulla personer för som jag ser det är alla jag har runt omkring mig förebilder. Alla jag mött har haft sin del i att jag blev egen företagare, för alla har någonting som jag kan lära mig av. Det är mötena och de erfarenheter som följt i dess spår som skapat det jag har idag: ett IT-konsultföretag med 25 anställda. Ett bolag där vi har som policy att stötta varandra i arbetet. Ett bolag där vi är noggranna med bemötandet och där jag ofta ser till att skicka iväg personal på utmanande jobb, för att de ska ta initiativ och växa, både på jobbet och som personer. Det är mötet i med andra som vi har möjlighet att växa.

Charlie Hansson, VD Chas Visual Management, Ingarö
www.chas.sePrenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?