Google Translate
Skriv ut

Han fångade min entreprenörssjäl

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

NÄR JAG VAR ung, runt 19-20 år, visste jag inte riktigt vad jag ville göra med mitt liv. Jag var med i ett rockband som lite naivt trodde att vi skulle uträtta storverk. Det blev inte så mycket av med storverken men som tur var hade jag också ett annat passionerat intresse: dataprogrammering. När jag sedan började studera på universitet följde jag mitt intresse och läste matematik och datavetenskap. Vad det skulle leda till hade jag ingen klar uppfattning om då.

Vändpunkten kom när jag träffade Hans Sachs. Han drev ett företag i Sundbyberg som sålde schackdatorer och eftersom jag också gillade schack så passade hans verksamhet perfekt för mig. Hans behövde hjälp med sin egen it-användning och det var så våra vägar möttes. Jag installerade hans första kontorsdator, fixade skrivare, ordnade ett kundregister och lärde honom hur man skriver etiketter.

Det allra bästa med Hans är att han tog mig på allvar. När han gjorde det kunde jag också själv göra det. Idag har jag själv samma inställning till ungdomar. De förtjänar att tas på allvar och få samma hjälp på vägen som jag fick av Hans Sachs.

I gengäld släppte Hans in mig i sin entreprenörsvärld. Genom honom upptäckte jag friheten med att vara egenföretagare. Inte minst det där med att kunna bestämma arbetstider själv och att man liksom automatiskt drevs framåt av den egna kreativiteten. Visst kunde det bli långa arbetsdagar men det gjorde inte så mycket när arbetet ju ändå var detsamma som ens hobby.

Hans Sachs blev min mentor. Jag fick dela hans vedermödor, men också bolla idéer och följa med på resor till mässor utomlands. Han lärde mig viktiga saker som är lätta att missa för en oerfaren entreprenör. Framförallt att jag alltid skulle se till att ha bra människor omkring mig. Människor som kan allt det som jag själv inte är expert på, till exempel administration.

Det allra bästa med Hans är att han tog mig på allvar. När han gjorde det kunde jag också själv göra det. Idag har jag själv samma inställning till ungdomar. De förtjänar att tas på allvar och få samma hjälp på vägen som jag fick av Hans Sachs. Han gav mig den bästa hjälp en entreprenör kan få.

Christer Sturmark, författare/förläggare för Fri Tanke/ ordf. för Humanisterna, Lidingö

www.sturmark.se

Läs mer om företaget här

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →