Google Translate
Skriv ut

Hon pratade alltid framtid

Postat den 11 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

Jenny Zetterqvist spelade i elitserien för Karlstads Curlingklubb. Hon hade hand om två juniorlag, ett pojk- och ett flicklag. Och det trots att hon egentligen själv var junior.

Varje dag fanns hon till hands och varje onsdag och söndag skötte hon juniorlagens träning på is. Jenny brukade börja med att sätta sig ner och prata med ungdomarna om deras framtid och önskningar. Sen lärde hon dem allt hon kunde. Hon följde med dem på hemmamatcher, skjutsade dem till bortamatcher, coachade dem; och förde deras talan i klubbstyrelsen. Hon gjorde allt.

Jenny inspirerade inte bara sina egna ungdomar, utan också sina lagkamrater och inte minst sin egen coach. Det var jag som coachade det elitserielag som hon själv spelade i. Jag fick möjligheten att lära känna denna godhjärtade, hårt arbetande, kunniga och alltid positiva person.

Tyvärr bara för en säsong. Denna underbara ungdomsledare gick bort en mörk kväll utanför Karlstad i en bilolycka den 28 februari 2006. Hon blev 20 år.
CONNIE ÖSTLUND 48 ÅR, Coach, KARLSTAD


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →