Google Translate
Skriv ut

You had me at ”Hello”

Postat den 29 december, 2010 Du ar betydelsefull Inga kommentarer

I min ficka låg de. Mina nytryckta fina visitkort, nästan varma direkt från tryckeriet. Jag hade precis tagit steget och startat eget företag. Visst var det pirrigt, men jag var full av förväntan och glädje. Jag hade precis varit på ett frukostmöte och nu skulle jag bara svänga förbi ett stort möte för landets etablerade coacher på Berns i Stockholm. Jag skulle mingla runt och presentera mig. Det var mitt i vintern, just den här förmiddagen var det riktigt kallt och det snöade kraftigt. Jag hade mycket att göra och kände att jag egentligen inte hade tid att gå på mötet, men jag hade bestämt mig för att ge det max en timme. Det var full fart och massor med människor inne i den stora salen på Berns. Alla minglade.

Jag hann inte ens över tröskeln innan jag såg honom. Han stod på andra sidan av det stora rummet. Han lyfte sin blick och vi möttes. Precis där, precis då hände det. Eftersom det hela tiden stod människor omkring honom tänkte jag att han var en av de etablerade coacherna. Jag gick runt och hälsade, presenterade mig och lämnade mina visitkort.

Hela tiden höll jag ett halvt öga på var han var. Jag visste att jag inte skulle kunna lämna salen utan att hälsa på honom. Jag ville höra hans röst, veta hans namn. Timmen gick snabbt och jag skulle i väg. Plötsligt stod han ensam och jag gick fram och hälsade. Jag sa något om att jag var helt ny i branschen och det var spännande att träffa alla riktiga coacher. Hans svar var avväpnande. ”Du är lika riktig coach som alla andra här”, sa han bestämt och log.

Vi pratade några minuter om hur det var att ha eget företag och hur man får allt att rulla med kunder och intäkter. Jag stod som på nålar, tänkte att jag inte fick missa den här chansen och frågade honom om vi kunde ses vid ett annat tillfälle. ”Självklart”, var hans svar och vi bokade snabbt ett frukostmöte en vecka senare. Väl ute i bilen kände jag mig fullkomligt lugn.

När vi en vecka senare möttes pratade vi om allt utom företag och coachning. Han var nyfiken på vem jag var och jag på honom. Det är nu fyra år sedan den dagen då jag öppnade dörren till Berns salonger och mötte Jonas blick. Idag lever vi i en fantastisk relation. Det har inte varit någon lätt resa för någon av oss, men jag hade aldrig kunnat säga nej till det jag nu är med om. Det var helt enkelt för rätt för att jag skulle missa chansen. Det finns inget tak för hur mycket plats vi får ta i varandras liv, det finns så mycket kärlek och värme. I vår relation möter jag en generositet som jag aldrig tidigare fått ta del av. Jonas har förmågan att ta fram mina allra bästa sidor.

Tillsammans med honom vågar jag ta för mig i en relation på ett helt annat sätt än jag tidigare gjort. Jag har lärt mig att kommunicera mina behov och känslor och att inte låta mig styras av andras sätt att vara.

Livet tillsammans med Jonas är fyllt av värme, acceptans och kärlek. Dessutom lever jag i nuet på ett annat sätt än jag gjorde tidigare. Det kan låta konstigt, men genom att möta Jonas och få vara honom nära har jag också fått möjlighet att ge mina tre barn som är 16, 12 och 7 år all den kärlek som jag alltid velat ge dem. Jag har mer tid och kraft att ge dem.
ELIZABETH GUMMESSON  COACH/FÖRELÄSARE FÖRFATTARE  STOCKHOLM

Den här berättelsen är publicerad i boken Presentboken Du är betydelsefull där du hittar en rad inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →För vem är du betydelsefull?