Google Translate
Skriv ut

En saknad pusselbit

Postat den 24 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer


Under min studietid har det handlat mycket om att kunna ta till sig information, sortera och skriva rapporter. Jag gillar universitetet och de kurser vi har, men ju längre in i studierna desto mer har jag känt behov av ett behov att hitta en smartare struktur eller metod för skrivandet för jag har haft hög tidspress på mig. Att få skrivkramp är ju inte så lysande då jag som doktorand periodvis varit tvungen att leverera texter i en rasande fart med krav på hög kvalitet och läsbarhet. Att samla in material – det är jag duktig på. Men när det kommer till att sortera och hantera allt blir det jobbigt att välja ut så det inte blir för mycket och jag har ofta skyllt på tidsbrist. Både inför andra, men också inför mig själv.

Så dök språkvetaren och journalisten Lena Holst upp på ett seminarium. Hon visade sig vara den pusselbit jag saknade. Lena är rak och verkar kunna läsa av människor och stämningar på nolltid. Hon ser direkt var knuten sitter. Hon har ett så tydligt sätt att förklara både målet med skrivandet och att tänka på för vem du skriver. Jag tilltalades av hennes sätt att enkelt och rakt på sak beskriva skrivarprocessens olika faser, fällor och lockelser. Hon lärde mig att se att jag inte bara är en kreativ människa i bild, utan även i ord. Lena har utvecklat en smart metodik för skrivutveckling och genom henne lärde jag känna min egen skrivartyp.

Det var en hisnande känsla att upptäcka det fanns en metod som jag kunde ta hjälp av för att skriva enkelt och effektivt. Jag har fått lust skriva på ett nytt sätt om allt jag upplever, både privat och i arbetslivet. Jag är utbildad civilekonom och inredningsarkitekt och delar min tid mellan jobbet i mitt eget företag M.O.R.E. Design Concept och forskningsprojektet ”Designfaktorer för välbefinnande och effektivitet i arbetsmiljön” vid Luleå tekniska universitet. Genom min forskning vill jag lyfta fram den ekonomiska nyttan av en god arbetsmiljö. Jag har stor nytta av mina två utbildningar, de kompletterar varandra och jag får bättre förtroende hos mina kunder när de ser att jag även förstår deras värld med krav på affärsmässighet.

Jag är väldigt glad att jag mötte Lena, hon fick mig att inse att jag kan, lärde mig hur jag skulle tänka på ett nytt sätt och fick mig att strukturera mig. Jag visade mig visst vara en riktig berättare, med ett visst behov av att skärpa TILL mig ibland. Nu har en ny värld öppnats och jag kommer både ATT skriva och måla resten av mitt liv. Jag har blivit effektivare när jag skriver, det flyter bättre och tanken kittlar – tänk om jag skulle skriva en alldeles egen bok.
Alexandra Moore 52 år Civilekonom/inredningsarkitekt M.O.R.E. DESIGN CONCEPT Nacka

www.moredesignconcept.se

bild: Patrik Rosén, friköpt för användning ok enligt AM

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →