I skolan var jag ganska sprallig och påhittig. Min lärarinna i svenska på Lidingö flickpension sa alltid: ”Eva-Britt, du har en otrolig fantasi, den borde du dra nytta av och använda. Teatern vore nog något för dig”.

Att jobba på teatern var en tanke som jag inte ens tänkt. Men genom sina ord sådde hon ett frö som snabbt växte sig allt starkare. Jag lyssnade och tog till mig. Efter några år visste jag precis vad jag skulle bli.

Teater, film och musik har sedan dess varit en självklar del i mitt liv.

Eva-Britt Strandberg 57 år, sångerska/skådespelerska, Stockholm

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *