Google Translate
Skriv ut

Våga gå din egen väg

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer

”Allt är möjligt”

Ewa Sideström

Airie, var min faster och förebild. Hon inspirerade mig när jag var liten med att säga just så ”Allt är möjligt”. Jag växte upp med det och jag älskade den frasen. Sen när jag blev vuxen fortsatte Airie att inspirera mig. Som den där gången när jag var 23 år och på väg till Sydamerika. Då ringde hon och frågade om jag ville följa med henne och familjen på segelbåt till Västindien. Det var ju ändå med vägen.

Hon gör det hon tror på och det gör jag också. Mycket tack vare henne har jag under hela mitt liv vågat gå min egen väg. En krokig och förvisso inte alltid särskilt lätt väg. Men min väg.

Visst jag hängde på. Aire följer man ju med över Atlanten, även om jag inte hade varit på en båt mer än två timmar av mitt liv. Sen kom tillfället då Airie tyckte att jag skulle bli lärare för ett gäng ungdomar. Ja, hon formligen kastade in mig i uppdraget som om det vore den självklaraste sak i världen att jag skulle behärska en sådan situation. Och hon hade rätt! Det var ett lyckokast. Jag fick höra av kommentarer från eleverna i stil med: ”Man skulle ha haft Eva i grundskolan. Då hade man varit något nu.”

De orden var det bästa betyg jag kunde få. Jag gick stenhårt in för att tro på var och en av deras drömmar och många lyckades också förverkliga dem. Förebilder behövs för att våga vara företagare och människor som med små medel gör det de tror på har alltid inspirerat mig.

Och Airie? Hon är fortfarande en viktig förebild för mig. Hon gör det hon tror på och det gör jag också. Mycket tack vare henne har jag under hela mitt liv vågat gå min egen väg. En krokig och förvisso inte alltid särskilt lätt väg. Men min väg. Som företagare har jag alltid haft nytta av att veta: ”Att om man vågar är allting möjligt.”

Eva Sideström, VD Leva och lära, Göteborg

www.levaochlara.com

bild: friköpt för användning ok enligt ES

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →