Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Hans ord lyfte vårt företag - 2act
Google Translate
Skriv ut

Hans ord lyfte vårt företag

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

FÖR SEX ÅR sedan var jag och några andra från företaget X-ponent inbjudna till en Volvoverkstad i New York. Det var en väldigt fin serviceverkstad och vår värd talade sig varm om dess fördelar och höga standard med bland annat riktigt god ordning och reda. Men just som han skulle till att briljera med ett alldeles särskilt verktyg upptäckte han att det saknades. Han letade, men kunde inte hitta det. I sin irritation slängde han ur sig en kommentar: ”Vi borde ha ett elektroniskt söksystem för verktyg.”

Hans ord fick mig att reagera. Det var ju precis det jag hade gått och grubblat på så länge. Ett effektivt system för att hålla reda på verktyg i en större verksamhet. Gisslet med försvunna verktyg var ju inget nytt. Jag hade funderat på avancerade lösningar som lokala GPS-nätverk, men allt jag dittills tänkt ut skulle bli för dyrt, för utrymmeskrävande och ineffektivt.

I all sin enkelhet gav vår amerikanska värd mig en ordentlig aha-upplevelse. Min hjärna fick en kick och en bekräftelse för en idé som länge legat därinne och gnolat. När jag kom hem till Sverige tog jag kontakt med Anders Martinsen på Minst och Mälardalens Högskola och tillsammans såg vi till att utveckla just den typ av söksystem som amerikanen på Volvoverkstaden efterlyst.

Grundkonceptet är enkelhet. Verktygen ska kunna hämtas av en person med behörighetsbricka som därmed elektroniskt registrerar på vilken avdelning verktyget finns och vilken tid verktyget hämtades. Systemet är kopplat till en dator som gör det hela överblickbart. På verktygen finns en ”passiv tagg” som är ansluten till verktygstavlans antenn.  Det gör att risken för att systemet ska laddas ur, eller bli för kostsamt, i stort sett försvinner. Systemet fick varunamnet ToolTracker. Verktygsspårning.

Det låter kanske väl enkelt, men var ändå ett helt nytt system när vi utvecklade det och blev snabbt efterfrågat. För X-ponent har det inneburit rena turboeffekten. Vi har kunnat höja ribban rejält. Idag håller vi kurser och utbildningar och vi låter befintlig personal genomgå kompetensutveckling. Mötet med amerikanen på verkstaden i New York, hans enkla, men avgörande kommentar, hjälpte till att lyfta hela vårt företag.
Ewert Johanson, VD X-Ponent Inredning, Eskilstuna

Läs mer om företaget här www.x-ponent.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →