Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Ett personligt meddelande - 2act
Google Translate
Skriv ut

Ett personligt meddelande

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

NÄR JAG VAR barn hade jag några egna aktier i ABB och jag var ett stort fan av VD:n Percy Barnevik. När jag var omkring 12-13 år skickade jag ett brev till Percy och bad honom om ett signerat foto. De närmaste veckorna var jag mycket förväntansfull. Jag sprang hem från skolan varje dag i förhoppning om att hitta ett brev adresserat till mig. Men ingenting hände. Dag efter dag slutade i besvikelse.

Men så till slut hände det. En dag låg ett vitt kuvert med en ABB-logga i relief på mitt pojkrum i Enköping. Jag öppnade det med stor iver, men hittade inget fotografi. Istället plockade jag fram ett A4-papper som innehöll ett mycket kortfattat meddelande: ”Hej Gabriel det gläder mig att du har valt att investera i ABB. Det ligger inte för mig att signera foton, men jag hoppas att detta räcker. Percy Barnevik”

Hans ord gav mig rysningar i hela kroppen. Percy Barnevik hade tagit sig tid att ge mig ett personligt meddelande och skrivit under med sin egen namnteckning! Det kändes obeskrivligt stort. Här fanns en framstående industriman som bekräftade mig och mitt intresse. Det var som ett tecken och känslan blev att det här var rätt väg att gå för mig. Trots att det inte fanns någon företagarkultur i min familj skulle jag minsann kämpa med bolag. Och en vacker dag skulle också jag svara på människors brev och ge dem hopp.

Hans ord gav mig rysningar i hela kroppen.

Nyligen läste jag att Ingvar Kamprad hade gjort samma sak när han fått ett liknande brev av en pojke. Det var ytterligare en påminnelse om hur viktigt en sådan sak kan vara. Hur viktigt det är att bli sedd. Ingen utbildning i världen kan någonsin ersätta betydelsen av det svar jag fick den där gången från Percy Barnevik.
Gabriel Sundqvist, Entreprenör, Stockholm              

Läs mer om företaget här www.prontocommunication.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad entreprenörer medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →