Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Insikt - 2act
Google Translate
Skriv ut

Insikt

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

EN PERSON SOM blivit betydelsefull för mig i mitt företagande är Nils Olov Dunkars.
Nils Olov är en duktig arkitekt med anknytning till antroposof-rörelsen. Han är en entusiasmerande och målmedveten person som alltid hittar en lösning på det som behöver göras. Han är konsekvent, ser helheten och tar ansvar för både miljö och effektivitet samt har förmåga att skapa platser som utstrålar harmoni och trivsel.

Första gången jag arbetade tillsammans med Nils Olov var 1975 då han var byggingenjör och byggledare för en kontors- och lagerbyggnad i Järfälla. Jag kände direkt förtroende för honom. Det blev snabbt tydligt för mig att Nils Olov hade en bra inställning till hur man kunde bygga kostnadseffektivt och det i stort som smått. Hans sätt att leda arbetet, erfarenhet och inställning – allt är möjligt – har bidragit till att han blivit en viktig nyckelperson i alla våra byggprojekt sedan dess. Av Nils Olov får du inte alltid det snabba svaret utan han tänker gärna till och återkommer med lösningen. Jag inspireras mycket av att jobba med honom. Jag vet att varje gång jag berättar vad vi behöver ändrar Nils Olov inte som jag föreslagit utan han tar sin erfarenhet och kunskap för att göra något som blir mycket bättre än det jag kommit med.

Att det skall vara en trevlig och bra arbetsplats är för många självklart, men Nils Olov tänker även på att formerna och ljuset skall vara tilltalande och att alla – där det är möjligt – skall ha möjlighet att titta ut genom ett vackert fönster. Därför har våra byggnader udda vinklar, oregelbundna fönster och allt från fem till sjukantiga byggnader. Utan Nils Olov är jag säker på att jag hade bidragit till fler fyrkantiga byggnader. Han har fått mig att förstå arkitekturens påverkan på oss människor. Alla våra personalutrymmen är starkt influerade av hans sätt att tänka, planera och bygga för människorna som skall arbeta och umgås i våra lokaler. Färgsättningen i milda pastellfärger inspireras av antroposoferna vilket gör att rummets karaktär, ljus och färger harmoniserar.

I stort och smått har Nils Olov varit med och påverkat vårt företag. Genom hans kunskap och erfarenhet har våra byggnader blivit mer genomtänkta och en mänskligare plats att arbeta på. När vi gör företagsförvärv ser jag alltid till att vi snyggar upp lokalerna och skapar så trevliga utrymmen som vi kan. Mitt företag, Systemair startade 1974 i liten skala. Idag är vi Skinnskattebergs största arbetsgivare, vi har över 1900 anställda, produktionsanläggningar och säljbolag i 38 länder med en omsättning på 3,3 miljarder.

Jag inspireras mycket av att jobba med honom. Jag vet att varje gång jag berättar vad vi behöver ändrar Nils Olov inte som jag föreslagit utan han tar sin erfarenhet och kunskap för att göra något som blir mycket bättre än det jag kommit med.

För mig är det självklart att arbetsmiljön har stor betydelse för de anställdas kreativitet och trivsel. Allt hänger samman. Trivs man på sitt arbete är det troligt att man presterar bättre. Trivs man är det lättare att stanna kvar vilket i sin tur bidrar till minskad rörlighet. Förutom de vinster i form av att personalen mår bra på jobbet och ökad kreativitet, som våra genomtänkta arbetsplatser bidrar till, har samarbetet med Nils Olov Dunkars har medverkat till att jag har fått ett ökat personligt intresse för arkitektur. Det finns alltid något nytt att lära sig.
Gerald Engström, grundare och vd för Systemair, Skinnskatteberg

Läs mer om företaget här www.systemair.se

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad entreprenörer medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →