Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Hon fick mig att älska teatern - 2act
Google Translate
Skriv ut

Hon fick mig att älska teatern

Postat den 7 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

Min mellanstadielärarinna i historia och svenska, Ulla Öberg, älskade teatern och på lektionerna drog hon ofta paralleller till teatern när hon undervisade. Jag gillade att spexa och om jag hade fått bestämma hade vi haft roliga timmen hela veckan. En gång hade vi en tävling där klassen fick rösta fram vem som varit bäst på att underhålla och jag vann.

Första pris var en biljett till Hamlet på Stadsteatern med Jarl Kulle i huvudrollen. En kväll gick jag dit tillsammans med min fröken. Jag var 12 år och det var mitt första besök på en vuxenföreställning.

Jag minns att det var en fantastisk föreställning och att jag var alldeles uppfylld av den och det jag hade fått vara med om. Jag förundrades över att skådespelarna vågade stå där på scenen och framträda inför en så stor publik. Att de bara vågade!

Några år senare var det dags för mig att stå där på scenen på Stadsteatern. Min första föreställning på Stadsteatern var ”Brott och Straff” av Dostojevskij och i publiken på premiärkvällen satt min gamla lärarinna Ulla i salongen. Det blev ett kärt återseende efter föreställningen och jag fick en fin bok av henne där hon skrivit några rader. Den boken har jag fortfarande kvar och kikar i ibland.

Gunnel Fred 46 år, skådespelerska, Stockholm

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →Prenumerera på vårt nyhetsbrevkartaNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →


Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

    Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

    Gör det här →