Google Translate
Skriv ut

Vi kastade loss

Postat den 25 december, 2010 Möten Inga kommentarer

Mitt avgörande möte var en alldeles riktig resa. Det hände när jag och min sambo Johan seglade fram och tillbaka till Karibien under ett helt år. Där upplevde vi så mycket och träffade så många olika människor att vi upptäckte att vi hade förändrats som människor när vi kom hem till Kalmar igen.

Under ett års tid hade vi haft vår tillvaro helt i våra egna händer. Vi hade förverkligat vår dröm i vårt liv och insåg snabbt vid hemkomsten att vi aldrig skulle kunna gå tillbaka till ett vanligt liv som anställda igen. Vi hade smakat på äventyret och det var som om det inte fanns någon återvändo.

Vi hade fått ett mycket starkare självförtroende och en känsla av att kunna förverkliga drömmar. Vi hade ju redan kastat loss, bokstavligt talat. Därför upplevde jag inte att det var svårt att göra det som egen företagare. Visst fanns det de som undrade vad vi egentligen höll på med, när jag sa att vi skulle driva ett företag som skickar nallebud istället för blomsterbud. Men å andra sidan undrade många samma sak redan när jag och min sambo planerade vår seglats till Karibien. En resa som för övrigt gav oss mer än bara modet att kasta loss. Bland öar, hamnar och hav träffade vi människor med en mängd olika bakgrunder, både sociala och yrkesmässiga. Numera arbetar en av dem åt oss som tekniker och flera andra har blivit våra franchisetagare utomlands.

Vi hade smakat på äventyret och det var som om det inte fanns någon återvändo.

När jag tänker på vad det här har betytt för mig så tänker jag på lycka. Jag är lycklig och nöjd med livet och över friheten att kunna göra som jag vill. När jag och Johan fick vårt första barn var vi föräldralediga 11 månader var. Kanske hade vi kunnat tjäna mer pengar om vi hade tänkt annorlunda, men för oss har det viktigaste varit friheten att skapa vårt eget liv.
Hanne Lindqvist, VD Nallebudet, Kalmar

www.nallebudet.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →