Google Translate
Skriv ut

Han behandlade mig som en vuxen

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Arne Karlsson var gift med min mammas syster Doris. De var jordbrukarpar i Rödbo, Kungälv och så småningom skull Arne bli kommunalråd för centerpartiet. Men innan det, när jag var tonåring cyklade jag ofta till dem från Göteborg där jag växte upp. Paret Karlsson hade ännu inte fått några barn så när jag kom dit betraktade de mig som en sorts halvvuxen son. Speciellt Arne berättade mycket om lantbruk, ekonomi, årstidsväxlingar och samhällsfrågor. Samtalen med honom skiljde sig mycket från hur det pratade hemma hos mig i min egen arbetarfamilj i Göteborg. Jag lärde mig oerhört mycket saker av Arne och Doris som jag kanske aldrig hade lärt mig annars.

Arne bidrog starkt till min samhällssyn och att jag i två omgångar varit gruppledare för Centerpartiet i Lycksele. Det går inte att peka på en viss händelse, utan snarare på ett skeende över flera år. Genom att behandla mig som en vuxen då, fick han mig att bli vuxen uppgiften sen.

Hans Mårtensson , f d gymnasielärare (C), Lycksele

 

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Politiker berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik

bild: friköpt för användning ok enligt


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →