Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Ta vara på ditt ”go”! - 2act
Google Translate
Skriv ut

Ta vara på ditt ”go”!

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

DET VAR KENT Jacobsson som fick mig att starta företag. Det började med att jag hade blivit världsmästare i armbrytning redan som 18-åring och fått en del massmedial uppmärksamhet. Det hade lett till att jag hade fått en massa uppdrag hos olika företag som armbrytningsinstruktör och presentatör. Från början gjorde jag det gratis men insåg snart att jag ju faktiskt kunde ta betalt för det.

Det blev ganska mycket pengar som jag inte hade en aning om hur jag skulle administrera, så jag gav dem direkt till idrottsföreningen jag representerade. Meningen var att pengarna skulle användas så att jag kunde komma iväg på tävlingar, men efter ett tag blev det väldigt rörigt att hålla koll på vilka pengar som kommit varifrån.

Tack vare dem upptäckte jag en värld av möjligheter jag tidigare inte hade tänkt på. Tack vare dem tog jag vara på mitt ”go”.

Det var då Kent Jacobsson sa till mig att jag borde starta eget. Jag var 19 år och jobbade för honom på fjällanläggningen Tärnavilt AB. Han hade märkt att jag hade mycket energi, att jag var drivande och bra på att förverkliga idéer.

”Ta vara på ditt ”go” och starta ett företag”, sa han.

Vadå företag? Hur gör man det? tänkte jag.

Det han sa kändes först lite för stort för mig. Men samtidigt var jag nyfiken.

”Hur bär jag mig åt för att göra det? Jag menar rent praktiskt?” frågade jag.

”Ring vår revisor”, sa Kent.

Det gjorde jag och revisorn, Anders Fernstrand på Öhrlings, blev mannen som hjälpte mig att fylla i företagsregistreringspapper och rent konkret få igång allting.

Det blev början på mitt livs utvecklingsresa. Efter det har jag gått från att lära mig vad ett verifikat är till att idag organisera World Challenge, världens största armbrytartävling för damer. På vägen har jag lärt mig att behärska saker som jag inte hade trott om mig själv tidigare. Jag avskydde till exempel engelska i skolan och var inte särskilt tekniskt lagd. Nu administrerar jag en hemsida på engelska och håller presentationer på engelska inför mängder av åhörare världen över.

Med facit i hand är det kanske inte så märkvärdigt stort det där med att starta eget. Allt det där komplicerade lär man sig ju i efterhand. Desto märkvärdigare är Kent Jacobssons och Anders Fernstrands betydelse för att det hände. Tack vare dem upptäckte jag en värld av möjligheter jag tidigare inte hade tänkt på. Tack vare dem tog jag vara på mitt ”go”.
Heidi Andersson 28 år, Armbryterska & Armbrytarkonsult, Storuman

www.heidiandersson.com

Läs mer om företaget här

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad entreprenörer medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →