Våren 1995 kom jag på att jag ville starta ett glutenfritt bageri. Jag var på gång att satsa helhjärtat på min affärsidé, men några av de som jag hade omkring mig tog snabbt ner mig lite på jorden.

De tyckte inte att jag skulle starta eget på heltid utan att jag, till att börja med, istället skulle börja i liten skala hemma i garaget. Deras råd fick mig att tveka, men så en dag kom min dåvarande chef Ulf Törnquist på besök. När han fick höra om mina planer, sa han bestämt: ”Nej men det är klart att du ska starta på heltid, annars blir det vare sig hackat eller malet av någonting.”

Det var viktiga, betydelsefulla ord som gjorde att jag bestämde mig för att ta min affärsidé ett steg vidare. I och med det träffade jag en annan person som verkligen gav mig en extraknuff. När jag mötte Christian Dokken på ALMI i Örebro peppade han mig till att tro ännu hårdare på min idé.

Ulf, Christian och många andra som jag mött på vägen har fått mig att tro på det jag gör och de har också fått mig att våga satsa ännu mer.
Helén Karlsson, VD Heléns Glutenfria, Örebro

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad entreprenörer  medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik

bild: friköpt för användning ok enligt HK

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *