Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Inte svårare än så - 2act
Google Translate
Skriv ut

Inte svårare än så

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Som politiskt aktiv hade jag aldrig varit särskilt intresserad av ekonomi. Varje gång det delades ut handlingar hoppade jag över sidorna som beskrev ekonomi. Det fick andra hålla på med tänkte jag. Själv tyckte jag att det var alldeles för komplicerat och koncentrerade min tankekraft på de grundläggande behoven i samhället. Vård, skola, boende och så vidare, och undvek att blanda in siffror i min argumentation.

Men så lärde jag känna Sonia Karlsson. En riksdagsledamot från Motala som varit en ”vanlig undersköterska” precis som jag. Hon var ingen högutbildad ekonom eller så men hon hade lärt sig massor om ekonomi och ekonomisk politik efter åratal i riksdagen. Det som var mest fantastiskt med henne var att hon behållit känslan för var hon kom ifrån och därför kunde förklara ekonomi så att jag och många andra förstod.

Mest stolt och nöjd är jag nog över när jag kom in som ordförande för arbetet med kommunens översiktsplan. Där dryftades i stort sett allting som angick kommunens infrastruktur och ekonomi, och där satt jag, en helt vanlig ”tant” och ledde det stora projektet.

Tack vare sin bakgrund hade hon samma utgångspunkt som människorna på gatan. Så när hon och jag stod på torget och pratade med människor i samband med valet fick hon mig att förstå. Och varje gång hon förklarade ett sammanhang fick jag samma aha-upplevelse:

”Jaha, var det inte svårare än så?”

Nej det var det inte.

Jag började se hur saker hängde ihop med helt nya ögon och hur det i allra högsta grann ingick i mitt intresse för de grundläggande behoven i samhället. Tack vare Sonias kunskaper och pedagogiska sinne kunde jag ta tag i mitt politiska engagemang med förnyad energi.

Mest stolt och nöjd är jag nog över när jag kom in som ordförande för arbetet med kommunens översiktsplan. Där dryftades i stort sett allting som angick kommunens infrastruktur och ekonomi, och där satt jag, en helt vanlig ”tant” och ledde det stora projektet. Nu var det till mig frågorna om ekonomi ställdes. Det var jag som skulle ha den övergripande kollen och jag gick iland med det!

Det var skönt att känna att jag hade grepp om saker och ting. Jag är glad och tacksam för att jag mötte Sonia. För nu hoppar jag inte hoppar över de där ekonomiska sidorna i handlingarna längre.
Ingrid Carlsson (S) kommunfullmäktigeledamot Motala

Läs mer om Ingrid och hennes engagemang här: http://www.s-info.se/page/about.asp?id=1483


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →