Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Det finns alltid en lösning - 2act
Google Translate
Skriv ut

Det finns alltid en lösning

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar Inga kommentarer

Vid valet 1985 kom jag in i Landstinget i Värmland. För att lära mig mer om hälso- och sjukvård läste jag först en Masterskurs i hälso- och sjukvårdsadministration vid Karolinska Institutet.

Det var en fantastiskt stimulerande tid så jag fortsatte med hela Mastersprogrammet och även med forskarutbildning. Under kursen i miljömedicin, vid Nordiska hälsovårdshögskolan kom jag i kontakt med ett intressant avfallsproblem. Elektroniken. Det var ett oerhört komplext problem att sätta sig in i och hitta lösningar på. Men så en dag hände en sak som fick polletten att trilla ner. Jag satt hemma och fick upp ögonen för vad min son Peter och hans kompis höll på med. De stod och tillverkade kretskort på spisplattan. Här fanns ju kunnandet, slog det mig. Varför inte göra något av det? Och varför inte göra det i Årjäng?

Det gäller att hålla ögon och öron öppna. Det är då man upplever betydelsefulla möten.

Efter ett halvårs informationssamlande startade jag, min son och hans kompis upp Return AB. En av de första elektronikåtervinningarna i Sverige.

Jag kommer så väl ihåg ivern när Peter och hans kompis frågade:
”Hur går det, blir det något, eller?
”Jajamänsan, vi kör”, svarade jag

Och det gjorde vi! Vi for på mässor och växte och växte och växte. Och på detta följde fler spännande möten. I en valrörelse var det en grabb på gymnasieskolan som kunde allt om billjud, men inget om företag. Inget värre, sa jag. Det kan jag. Så jag bildade ett bolag till. Men det var ett 50 000- kronors bolag. Just i den vevan höjdes gränsen till 100 000 kronor. Jag funderade och funderade på en lösning tills jag kom på att Return kunde köpa det andra bolagets nyemission. Det andra bolaget köpte sen Returns och vips hade jag två 100 000-kronors bolag utan att det kostat mig någonting.

Några år senare tog Elkretsen över marknaden och vi tvingades avveckla. Men då hade jag redan börjat skriva böcker och hålla föreläsningar och klarade mig bra. Det jag vill ha sagt med den här historien är hur viktigt det är att handla när idén kommer. Det gäller att hålla ögon och öron öppna. Det är då man upplever betydelsefulla möten. Och det är då har man har chansen att starta företag. Företag som inte nödvändigtvis är typiskt kvinnliga bara för att man är kvinna. För vid varje hinder och för varje problem finns det alltid en lösning.
Ingrid Fredriksson, författare, Årjäng


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →