Google Translate
Skriv ut

Livets bästa förändring

Postat den 25 december, 2010 Ambassadörer berättar En (1) kommentar

Förändring. Det har jag alltid tyckt varit jobbigt. Men egentligen handlar ju hela livet om förändring, om att förändras. Det tog ett tag innan jag på allvar förstod det och när jag mötte Anna Åberg tog det skruv.

Hon har en benhård tro på människors egen förmåga och potential. Det gör hon för att hon i grunden tror på sig själv. Det var precis det jag behövde lära mig när jag mötte henne.

Innan jag blev egen företagare var jag anställd inom den offentliga sektorn där det fanns möjlighet för arbetsro och ganska trygga omständigheter. Tiden rullade på och jag hade jobbat i många år som sjukgymnast när jag kände att jag ville så mycket mer. Att bli egen företagare blev mitt sätt att kunna förverkliga mina drömmar.

Jag gick en starta eget kurs och ville ha en mentor. Det var många som fanns omkring mig som tyckte att jag redan kunde så mycket och att jag inte skulle behöva en mentor. Men för mig var det viktigt att få någon att bolla mina idéer och tankar med. Det var då Anna Åberg dök upp och blev min mentor under ett år. Det är jag innerligt tacksam för idag.

Det speciella med Anna är att hon är så trygg. Hon har en benhård tro på människors egen förmåga och potential. Det gör hon för att hon i grunden tror på sig själv. Det var precis det jag behövde lära mig när jag mötte henne. Jag hade ju alltid varit den som trott på andra mer än på mig själv. Ärligt talat tyckte jag att det var väldigt jobbigt det där med att inte ha anställningstrygghet, att aldrig få arbetsro och att alltid ha pressen på sig att skaffa nya uppdrag. Men Anna fanns där och stöttade mig, gav mig självförtroende, trodde på mig.

”Det där fixar du”, sa hon bara.

Ett typiskt exempel var när vi drev upp Leia Acceleratorn – ett företagshotell för jämställt företagande. När projektet var i sin linda fick vi besök av en Chilensk delegation. Jag skulle prata inför delegationen. Just det kände jag mig ganska trygg med. Det fanns en chilensk tolk med som skulle översätta mitt tal till spanska. Vi satt där och lyssnade till de inbjudna och när det blev min tur steg jag upp. Då hände det. Tolken tappade rösten! Och där stod jag och undrade vad jag skulle ta mig till. Jag tittade på Anna som med sina ögon sa:

”Klart du klarar det!”

Jag fattade mod och höll mitt tal på engelska. Det gick alldeles utmärkt. Jag hade aldrig varit där jag är idag utan Anna. Jag hade aldrig varit så fri. Att vara egen företagare ger en fantastisk känsla. Jag kan samarbeta med vem jag vill och behöver inte ta order av någon. Jag behöver inte heller ge order till någon. Jag kan välja uppdrag och träffar hela tiden nya människor. Anna och jag numera är samarbetspartners och företag ihop. Förut arbetade jag deltid. Numera driver jag mitt företag på heltid. Förut satt jag hemma i källaren. Nu sitter jag på ett kontor med 20 andra företagare. En helt okej förändring i livet om du frågar mig.

Ingrid Lindelöw Berntson, acc certifierad coach/projektledare Projekt Hälsa AB, Umeå

www.projekthalsa.se

bild: friköpt för användning ok enligt ILB

Den här berättelsen är publicerad i Tillväxtverkets bok ”Betydelsefulla möten – Nu är det dags!” där Ambassadörer för kvinnors företagande medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.tillvaxtverket.se/publikationer
1 kommentar

  1. Rangler
    2011-12-06

    So excited I found this article as it made things much qiuekcr!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →