Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Hårt och lärorikt - 2act
Google Translate
Skriv ut

Hårt och lärorikt

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

NÄR JAG VAR 15 år och bodde i Hudiksvall började jag jobba på ett företag som hette Kontorscenter. Jag hade det länge som extrajobb vid sidan om skolan, ända tills jag var 19 år. Ska jag vara ärlig så var det mycket arbete för ganska dålig lön, men det var också väldigt lärorikt.

Min chef, Nils-Olof Franklin, som kallades Nisse, var stenhård och såg alltid till att jag hade mycket att göra. Jag skickades ut på företag för att reparera kopiatorer och montera möbler, vilket var mer fysiskt krävande än man kunde tro. Jag fick verkligen slita och ju längre tiden gick desto svårare uppdrag fick jag. Faktum är att Nisse aldrig underlättade för mig. Inte ens lönen fick jag utan vidare. Det blev alltid diskussion och jag tvingades motivera och förklara vad jag gjort under månaden.

När jag tänker på det var Nisse faktiskt helt avgörande för att jag blev entreprenör. Jag kan inte ens se att jag hade blivit det om det inte varit för honom. Det var ju hos honom jag fick upp ögonen.

Nisse hade en tuff attityd och det kan tyckas att han var hård och grym. Det var han på sätt och vis, men samtidigt fick han mig att förstå en hel del om vad det innebar att driva ett företag och vad det betydde att vara pressad och vända på varenda krona. Jag tog stort intryck av honom även om det var via den hårda vägen. Jag fick mycket skäll när jag hade sagt dumma saker till kunder, men lärde mig på så sätt hur jag skulle uppföra mig väl mot kund, och att jag faktiskt tjänade på det. Med åren fick jag större och större ansvar och lärde mig på så sätt hela säljfasen med allt vad det innebär för att ett företag ska klara sig. Det var en stor grundsten till mitt eget entreprenörskap!

När jag tänker på det var Nisse faktiskt helt avgörande för att jag blev entreprenör. Jag kan inte ens se att jag hade blivit det om det inte varit för honom. Det var ju hos honom jag fick upp ögonen för allt det viktigaste: förhandla, sälja, delegera, vända kronor och vara entusiastisk. Hos honom förstod jag att man måste jobba hårt och seriöst om man vill bygga någonting för sitt liv. Och det var också hos honom jag fick den där energin att verkligen göra det.
Jens Nylander, entreprenör Jens of Sweden, Jays, Panterlo, Västerås

Läs mer om företaget här www.panterlo.com

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik

 


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →