Under högstadietiden hade vi en lärare som hette Folke Stengård. Han har betytt väldigt mycket för mig och gör det fortfarande. Kanske främst för att han alltid trodde på oss elever.

Jag kan än idag höra hans röst då jag ibland tvivlar på min egen förmåga. Han sa vid ett antal tillfällen:

”Du har kapacitet för mycket mer, bara du vill, så kan du klara vad som helst”.

Vi hade honom från sjuan till nian. De ämnen han undervisade i var religion, historia, biologi och geografi och ingen skolkade någonsin från hans lektioner. Jag minns så väl den första lektionen jag hade för honom i sjuan. Då läste han högt ur bibeln för oss. Han läste stycket om äktenskapsförbryterskan och att den som var utan skuld skulle kasta den första stenen.

På avslutningen i nian läste han samma stycke. Det var vad han hade försökt få oss att förstå under dessa tre år. Och han lyckades.
Katrine Mattsson 40 år, administrativ chef, Väddö

Lyssna till Den utan skuld får kasta första stenen

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *