Google Translate
Skriv ut

Den utan skuld får kasta första stenen

Postat den 4 februari, 2011 Möten,Skola Inga kommentarer

Under högstadietiden hade vi en lärare som hette Folke Stengård. Han har betytt väldigt mycket för mig och gör det fortfarande. Kanske främst för att han alltid trodde på oss elever.

Jag kan än idag höra hans röst då jag ibland tvivlar på min egen förmåga. Han sa vid ett antal tillfällen:

”Du har kapacitet för mycket mer, bara du vill, så kan du klara vad som helst”.

Vi hade honom från sjuan till nian. De ämnen han undervisade i var religion, historia, biologi och geografi och ingen skolkade någonsin från hans lektioner. Jag minns så väl den första lektionen jag hade för honom i sjuan. Då läste han högt ur bibeln för oss. Han läste stycket om äktenskapsförbryterskan och att den som var utan skuld skulle kasta den första stenen.

På avslutningen i nian läste han samma stycke. Det var vad han hade försökt få oss att förstå under dessa tre år. Och han lyckades.
Katrine Mattsson 40 år, administrativ chef, Väddö

Lyssna till Den utan skuld får kasta första stenen

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →