Google Translate
Skriv ut

En unik möjlighet

Postat den 29 december, 2010 Politiker Inga kommentarer

Egentligen hade jag lämnat politiken. Orsaken till det var att jag arbetade fackligt och tyckte att det var en knepig situation att sitta på två stolar. Jag ansåg själv att jag måste välja och valde det civila yrkeslivet. Men 2002 blev jag tillfrågad av Gunilla Persson, som var ordförande i partiets valberedning i Norberg, om jag inte ville gå in som ledamot i fullmäktige.

Det kom lite oväntat och när jag tänkte efter så befann jag mig inte längre i den besvärliga jävsituation som jag hade gjort när jag lämnade politiken. Jag arbetade visserligen fortfarande fackligt, men på annan ort och med uppgifter som gjorde att det inte krockade moraliskt med att jag gick in i politiken. Så jag bestämde mig för att dra mitt strå till stacken och blev fullmäktigeledamot.

Större planer än så hade jag inte, men då kom nästa överraskning.

Vid valet 2002 var jag placerad någonstans kring 7-8 på valsedeln, men fick massor av personkryss. Jag tror till och med att jag fick förhållandevis mest i hela Västmanland. Det folkliga förtroendet gjorde att jag hamnade i arbetsutskottet och en hel del annat. Jag blev vice ordförande och det sporrade mig att kandidera till ordförande inför valet 2006. Och trots att jag från början inte ens tänkt tanken att jag skulle hamna där, så blev jag kommunalråd i Norbergs kommun.

Det var absolut ingen planerad karriär, men för mig har det betytt massor att det blev som det blev. Jag har ett otroligt stimulerande uppdrag som gör att jag får träffa många spännande människor som jag annars inte hade kommit i kontakt med. Jag har en unik möjlighet att påverka både lokalt och på riksnivå. Även om det här är ett uppdrag som jag lever med dygnet runt i 365 dagar om året, så kan jag inte tänka mig någonting som ger mer stimulans. Och det trots att det för inte så många år sedan verkade otänkbart för mig. Men tack vare Gunilla Perssons förfrågan och folkets förtroende blev det inte bara tänkbart, utan också verklighet.
Kenneth Östberg Kommunalråd (S) i Norbergs kommun Norberg

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Politiker berättar där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik

bild: friköpt för användning ok enligt KÖ


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →