Min skolfröken, Gertrud Wessel på folkskolan i Åmål, var väldigt speciell. Hon hade elefantiasis eller någon liknande sjukdom och var stor som ett berg. Gertrud var alltid vänlig, men mycket bestämd och jag älskade henne oerhört. Vi elever kände alltid intuitivt att hon tyckte om oss.

Jag tyckte att det var väldigt roligt att gå i skolan och jag hade lätt för mig. Ibland lärde jag mig lite för snabbt vilket innebar att jag någon gång då och då fick stanna hemma några veckor så att mina klasskamrater hann ifatt.

När vi flyttade från Åmål skickade jag alltid grattiskort på hennes namnsdag den 17 mars. För några år sedan när jag fyllde år arrangerades i Åmål, där jag är uppvuxen, en ”Här är ditt livkväll” för mig. Den kvällen återsåg jag äntligen min kära fröken. Då hade hon hunnit fylla 80 år och visst mindes hon mig.

Kent Finell 57 år, programledare, Stockholm

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Lärare gör skillnad (utgiven 2010) där en rad politiker medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik
Berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla lärare. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.