Jag hade varit sjukskriven i fem år på grund av en psykisk sjukdom när jag en dag kom till rehabiliteringsverksamheten inom psykiatrin. Där mötte jag arbetsterapeuten Eva Svensson, och under året som följde fick Eva dagligen lyssna på mig och mina problem. Trots att jag varje dag bara pratade om livets elände var Eva alltid lika engagerad och närvarande. Mötet med Eva förändrade min situation, jag kände att hon hade ett genuint engagemang för mina problem.

Jag tror att man kan vara väldigt påläst och intresserad av sina patienters situation, men om man som behandlare saknar engagemang blir det svårt att på allvar förändra något.

Om en behandlare visar ointresse eller tecken på utbrändhet märker man genast detta som patient. Eva var aldrig rädd för mina problem och jag kommer alltid att minnas Eva och hennes sätt att möta mig. Jag hoppas att hon får behålla det och att det kommer många människor till gagn. Samtalskontakten med Eva har gjort att jag kommit en bra bit på väg ut ur en svår period. Tidigare var jag helt sjukskriven, nu har jag arbetat halvtid i snart två år. Jag är på rätt väg, mycket tack vare Eva och hennes engagemang.
Kerstin, 37 år, socionom, Jönköping
Lyssna till Engagemang kan göra susen

Den här berättelsen tog vi emot i samband med vår riksomfattande efterlysning av Betydelsefulla möten i vården. Kampanjen genomfördes tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, Vårdförbundet och Kommunal. Beställ ditt ex. av boken Betydelsefulla möten – Människor som recept här: http://butik.2act.se

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *