Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Det är kul att göra det man vill - 2act
Google Translate
Skriv ut

Det är kul att göra det man vill

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

TROTS ATT DET var jag som hade kommit med idén om gajdo.se och trots att jag hade fått det att rulla ekonomiskt, så åkte jag på ett ordentligt bakslag. Riskkapitalisterna hade tagit över verksamheten. Jag hade blivit ”uppäten”. Efter det behövde jag vila upp mig och stack på en sista-minuten-resa till Cypern tillsammans med min kompis Urban Näsman.

Väl framme insåg vi snabbt att vi hade blivit lite för gamla för att passa in bland de festande ungdomarna. Vi bestämde oss istället för att ta det väldigt lugnt och blev för det mesta sittande på vår balkong på hotellet där vi kunde njuta av solskenet och utsikten över havet. Det var skönt att kunna släppa allt det jobbiga för en tid. Att vara entreprenör hade just gett mig en riktig snyting och att vila från det var inte fel.

Så varför inte ta chansen istället för att bli bitter?

En kväll började jag och Urban prata lite löst om hur dumt det egentligen var att betala för reklamplats på Internet. Speciellt när Google ändå fungerade som en gratiskanal för information. Diskussionen gjorde att idémaskineriet automatiskt började veva igång. Jag var igång som entreprenör igen, men den här gången ville jag inte bli ”uppäten” av riskkapitalister. Det ville inte Urban heller. I det ögonblicket insåg vi att tiden hade blivit mogen att göra någonting som vi själva tyckte om. Att vi helt enkelt måste starta upp någonting där vi skulle ha kul tillsammans och inte bara för att tjäna mycket pengar fort.

Där på balkongen i Cypern kom vi fram till att vi båda gillade kläder och mode. Så när vi kom hem till Sverige igen startade vi Campadre, som gör kampanjer på Internet för konfektion och hemartiklar. Starten av Campadre har gett mig ett lyft på mer än ett sätt. Visserligen är det som vanligt när man är entreprenör – mycket jobb och ett pendlande mellan hopp och förtvivlan – men så är det ju alltid. Det är läskigt när man ska börja, men när man väl tagit steget är det skönt.

Jag brukar tänka att visst kan man drabbas av skulder och arbetslöshet, men det finns trots allt ett skyddsnät i Sverige. Så varför inte ta chansen istället för att bli bitter? Ett tydligt exempel på det är ett annat betydelsefullt möte som hände tack vare att jag och Urban startat Campadre.
Jag mötte en modeintresserad kille på ett gym, Thomas Thornefors, som just gått i konkurs och var riktigt nere. Jag sa till honom att han kunde komma och provjobba hos mig, att han bara behövde jobba någon timme om dagen till att börja med. Redan första dagen på jobbet fick jag stoppa honom efter 12 timmar. Han hade så kul!

Så kan jag också säga nu när jag verkligen jobbar med det jag vill. Jag har kul nästan jämt och siktar på att Campadre ska bli ett av världens största e-handelsföretag med fokus på kampanjer. Men framförallt siktar jag på att få göra det tillsammans med roliga och duktiga människor som växer med företaget så att resan blir rolig och inte bara målet.
Krister Mossberg, Founder Campadre.com, Stockholm/Värmdö

www.campadre.com

Läs mer om företaget här

Den här berättelsen är publicerad i boken Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar där en rad entreprenörer medverkar med inspirerande berättelser. Beställ ditt ex. av boken här: www.betydelsefulla.se/butik


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →