Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Kan han – kan jag! - 2act
Google Translate
Skriv ut

Kan han – kan jag!

Postat den 29 december, 2010 Entreprenörer Inga kommentarer

MITT MÖTE VAR  en dokumentärfilm om Chris Gardner. Chris, en amerikan som drabbades av hemlöshet, men som till slut ändå lyckades starta ett framgångsrikt börsmäklarföretag.När jag såg filmen blev jag enormt inspirerad av hans drivkraft och förmåga att hela tiden se möjligheter i stället för problem. Jag tänkte kan han så borde också jag kunna.

I ungefär samma veva hade jag börjat störa mig på hur jobbigt det var att handla som småbarnsförälder. Att dra en barnvagn med ena armen och en tung kundvagn med den andra är inte lätt och jag tänkte att det måste finnas ett smartare sätt. Tankarna grodde och blev än mer påtagliga när mitt andra barn föddes. Min äldsta son fick stå på bräda fäst vid vagnen när jag handlade och det blev ännu bökigare. Då fick det liksom vara nog.

Jag har ju ändå hela tiden haft både tak över huvudet och mat på bordet. När jag tänker på honom får jag tillbaka orken.

Jag gjorde lite undersökningar och satte igång en innovationsprocess som ledde fram till att jag idag får beställningar från stora butikskedjor på flexibla kundvagnar som bär både varor, bebisar och lite större barn. Allt i ett alltså. Det har tagit några år och det har frestat på tålamodet, eftersom jag är en person som vill att det ska gå fort. Men så fort tiderna känts tuffa och jag har börjat misströsta tänker jag på Chris Gardner. Jag har ju ändå hela tiden haft både tak över huvudet och mat på bordet. När jag tänker på honom får jag tillbaka orken.

Att ta steget och starta eget har inneburit att mitt självförtroende har ökat enormt. Jag har vuxit som person, jag har mött och tagit tag i de flesta av mina rädslor, som till exempel att hålla föreläsningar. I dag föreläser jag mycket och jag älskar det!

Om jag inte skulle ha sett dokumentären om Chris Gardner skulle jag förmodligen ha startat eget ändå, men dokumentären gav mig den där sista knuffen att ta steget. Chris Gardners drivkraft, fokus och vilja kom genom tv-rutan och gav mycket inspiration att sätta igång processen. Jag känner mig hemma i entreprenörens skor.

Kristiina Starck, VD Likolo och Starckmarknadskonsult, Luleå

www.starckmarknadskonsult.se


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →