Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant output_compression’ - assumed 'output_compression’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ‘On’ - assumed '‘On’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 3 Warning: Use of undefined constant ’zlib - assumed '’zlib' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant output_compression_level’ - assumed 'output_compression_level’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Warning: Use of undefined constant ‘1′ - assumed '‘1′' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/61/121461/2act.se/public_html/wp-content/themes/2act-tema/header.php on line 4 Jag blev oövervinnerlig - 2act
Google Translate
Skriv ut

Jag blev oövervinnerlig

Postat den 16 februari, 2011 Idrott Inga kommentarer

När jag var yngre hade jag svårt att hitta mig själv och jag vantrivdes i skolan. Gymnastiken blev min enda tillflyktsort. Att ha en trygg plats att komma till är väldigt viktigt när man är ung. Från det att jag var 12 till att jag blev 15 var gymnastikhallen ett sådant ställe för mig. Dit kunde jag komma och veta att det fanns snälla och underbara ledare som gav uppskattning och stöttning när vardagen var tung.

När jag var 12 gick min pappa i väggen. Han blev väldigt sjuk och detta tog hårt på hela familjen. Periodvis praktiskt taget bodde jag i hallen.

En av ledarna, Åsa, är nog min största inspiration. Hon sa ofta något som jag aldrig glömmer “Du är min gymnast, du” och med detta menade hon att trots att hon bytte för att träna en äldre grupp med barn så följde jag med.

Med de få orden steg min självkänsla och jag tyckte att det fanns något att kämpa för. En liten kommentar som “Det där var den bästa volten jag någonsin sett dig göra…” fick mig att bli oövervinnlig. Idag känner jag att gymnastiken var min räddning. Det kändes meningslöst att gå upp på morgonen, men inte när det var träning på kvällen, då längtade jag hela dagen. Att få höra vad Ulrika eller Åsa hade planerat för oss, just oss, var så härligt och inspirerande.

Jag hade någonstans där det var viktigt att jag var med, att det betydde något att just jag kom. Idag är jag själv idrottsledare och jag ser min uppgift att vara den bästa ledaren jag kan. Jag gör det med ett leende på läpparna och med skrattet bubblande i halsen. Jag vet att det jag gör spelar roll.
KRISTIN MÖRN 20 ÅR, BUTRIKSBITRÄDE, KARLSTAD


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →