Google Translate
Skriv ut

De ger mig liv

Postat den 29 december, 2010 Du ar betydelsefull Inga kommentarer

Jag heter Lina, en vilsen och ledsen själ, fångad av anorexin. Men jag har en kurator och terapeut som heter Lars Grönvall. Från början trodde jag inte att han var på riktigt.

”De gör bara sitt jobb, enligt konstens alla regler. De är opersonliga, stela och gör bara det som de måste.”

Så tänkte jag.

Möten med dessa människor, som arbetar med såna som mig, har ofta varit min största skräck. Utan kontakten med dem är jag väldigt ensam, men många gångar har jag känt mig enbart som ett personnummer och en diagnos i en journal, eller som ett samtalsämne på en temakonferens. Det har skrämt mig, att allt jag hängt upp mig på, allt som jag har försökt lita på, inte är på riktigt.Men så träffade jag Lars, som jag har börjat tro på. Han vågar vara sig själv, han vågar se Lina bortom diagnosen. Han klarar av att se Lina, bara Lina. Det har varit svårt, både för mig och för honom. Men istället för att gå, har han kommit närmare. Han säger att vi behöver varandra, att han vägrar försvinna och att han inte kommer att tillåta mig att försvinna.

De senaste månaderna har han, trots att han får ont i benen, suttit på knä framför mig, bara för att göra mig trygg. Han håller i mina händer hårt och bara finns där. Han torkar mina tårar och tar bort håret från mitt ansikte, för att han vill hålla mig kvar. Han gör verkligen allt.

 Och så är det Alexandra Palmblad. Hon får inte glömmas. Hon och Lars jobbar tillsammans med mig nu. De är värda allt jag någonsin kan ge. Jag önskar att de fick se mig bli bättre, att de får veta hur mycket de betyder för mig.

De ger mig liv. De ger mig liv på riktigt. De håller fast i Lina. För första gången någonsin tror jag att jag har någon som tycker om Lina. För första gången någonsin känner jag att jag finns.
LINA 32 ÅR MUSIKLÄRARE & KONSTNÄR MALMÖ


Inga kommentarer än

Bli först med att lämna en kommentar!


Lämna en kommentar

Skriv in ditt namn, e-post och hemsida nedan eller logga in via Facebook.
Prenumerera på vårt nyhetsbrevNy vårdbok! Du kan göra skillnad

Ny vårdbok! Lärorikt om bemötande i vården. Boken "Du kan göra skillnad" har sin grund i forskningsprojektet Betydelsefulla möten i vården. Tre forskare har i sin forskning valt att fokusera på det positiva perspektivet av bemötande i vården.

Vad är det som gör skillnad? Läs och lär →Betydelsefulla möten – våra älskade djur!

Har du ett eller flera betydelsefulla möten med djur som du vill berätta om? Just nu samlar vi på berättelser till vår nästa bok. Vill du vara med? Berätta här!

Betydelsefulla Möten Magasin →


Berätta själv!

Har du varit med om ett betydelsefullt möte som du vill berätta om? Berätta här!

Gör det här →